Predsednik GIK u Somboru podneo ostavku; DJB: Pritisak SNS zbog glasova

Predsednik Gradske izborne komisije u Somboru Miloš Petrović podneo je danas ostavku.
Informacija o ostavci saopštena je ostalim članovima na sednici GIK-a koja je počela u 14 časova, a na kojoj su pojedine stranke tražile ponavljanje izbora na pojedinim biračkim mestima, saznaje Beta. Petrović nije hteo da potvrdi niti da demantuje informaciju o ostavci. On je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da nema vremena da razgovara, jer je u "nekom poslu".
 
U Somboru je na izborima u nedelju najviše mandata dobila izborna lista Srpske napredne stranke, koja će u lokalnoj skupštini imati 30 odbornika i kojoj nedostaje jedan mandat za apsolutnu vlast. Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija su osvojile šest mandata, dok su radikali dobili pet. Lista okupljena oko Demokratske stranke je dobila četiri odbornička mandata, koliko je osvojila i lista Srpskog pokreta obnove.
 
Četiri odbornika će imati i lista "Dušan Jović Sombor za sve". Tri mandata osvojila je lista "Dosta je bilo Saša Radulović", kao i lista Saveza vojvodjanskih Mađara. Po jedan mandat u lokalnom parlamentu dobile su liste "Srpsko-ruski pokret Dr Dunja Prokić" i koalicije DZVM i Mađarskog pokreta.
 
Dosta je bilo: U Somboru SNS pokušava prekrajanje izbornih rezultata
 
Predsednik Gradske izborne komisije u Somboru podneo je ostavku na to mesto zbog pritisaka i zahteva SNS-a da se, bez zakonskog osnova, ponište izbori na tri biračka mesta, kažu u pokretu "Dosta je bilo". Kako navode, na ovim biračkim mestima zabeležena je slaba izlaznost, ali nisu zabeležene nepravilnosti i svi članovi biračkih odbora uredno su potpisali zapisnike iz kojih je jasno da nepravilnosti nije bilo i da nema razloga za ponavljanje.
 
"Cilj nelegalnog obaranja izbora na ovim mestima je podizanje izlaznosti u Somboru, usled čega bi pokret 'Dosta je bilo' pao ispod cenzusa, a od tri odbornička mandata koje smo osvojili, dva bi pripala najjačoj stranci. Pritiske na GIK predvodi lično poverenik SNS-a u Somboru, Slobodan Stanić, inače prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina i glavni akter snimka u kom protivzakonito deli poljoprivredno zemljište", navode u DJB.
 
Autor: Beta, 021
  • nss

    29.04.2016 10:01
    ns
    hronicna mentalna dijareja zeljnih vlasti
  • NIKOLA

    28.04.2016 20:15
    !
    Gospodin Stanic je branio Srbe u ratu od Hrvata,to niko ne spominje koliko je nasih ljudi spasio od usranih komsija.
  • kimi

    27.04.2016 22:59
    ee
    @glasač

    Imao si Vojvodjansku Partiju ,ali ovo sto DJB prica nema veze sa politikom nego sa kriminalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".