Žitište: Prodaju se poslednji ostaci "Agroživa"

Rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije kompanije za proizvodnju pilećeg mesa "Agroživ" istekao je juče.
Ovu kompaniju na prodaju je ponudila država, kao novi vlasnik, pošto ju je preuzela od "Srbijagasa". Međutim, potencijalni kupac neće imati ništa veliko da kupi osim brenda "Agroživ", jer je imovina, u međuvremenu, rasprodata.
 
"Ovo je više formalni čin, jer osim brenda u 'Agroživu' praktično nema druge imovine. Klanica je u rukama beogradskog 'Mibrasa', koji je sada pod pritiskom banaka, a farme su prešle u vlasništvo Matijevića. Opremu je prodao Fond za razvoj, pa bi onaj ko bi preuzeo 'Agroživ' bio bez sirovinske baze, klanice i opreme", kaže za "Dnevnik" izvor iz preduzeća.
 
Ipak, dobra vest za sve radnike ovog postrojenja je da će socijalni program ubrzo početi sa isplatama.
 
"Imali smo velik i zahtevan posao pregleda ogromne dokumentacije. To je sada gotovo i spreman je socijalni program vredan 190 miliona dinara, za 369 radnika. Bitno je da će radnicima biti povezan staž do dana isplate socijalnog programa", poručio je bivši direktor kompanije "Predrag Amižić.
 
Autor: Dnevnik/foto: Zrenjaninski.com
  • Rusofil_IQ0

    30.04.2016 01:39
    U Agrozivu su se masovno zaposljavali SPS clanovi, zato je i isti imao vecinu u tom delu vojvodine!!
    70% zaposlenih ako ne i vise je bilo tehnicki visak i kafe kuvarice koje su samo tu statirali za glas SPS-u
  • zivan

    29.04.2016 11:07
    Najvazznije je bilo doccepati se farmi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina