Odžaci: Taksisti protestuju zbog nelegalnih prevoznika

Taksisti iz Odžaka poručili su opštinskim vlastima da će naplatiti poreze i doprinose koje uplaćuju državi ukoliko se ne suzbije rad nelegalnih prevoznika.
Oni su na protestu saobraćajnoj inspekciji dali rok da do 5. juna uklone sve neprijavljene vozače sa ulica, koji im otimaju putnike nižim cenama, jer ne plaćaju poreze i doprinose.
 
Načelnik opštinske uprave Špiro Šorgić poručio je da je nedavno doneta odluka kojom se taksisti bez dozvole kažnjavaju novčanom kaznom od 100.000 do 500.000 dinara. On je dodao da se dešava da nelegalni taksisti na sudu prođu nekažnjeno, jer tvrde da nisu vozili putnike, nego svoje komšije ili prijatelje.
 
S druge strane, taksisti najavljuju da će, ako u roku od 15 dana ne bude pomaka, staviti svoje firme na mirovanje od tri meseca, a za to vreme će preko Službe za zapošljavanje primati novčanu naknadu čime će oštetiti budžet za milion dinara. Ovo je treći put u poslednjih godinu dana da taksisti protestuju zbog nelegalnih taksista.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".