Kikinda: "Srbijagas" novi vlasnik "Toze Markovića"

Preduzeće "Toza Marković" iz Kikinda će sredinom juna izaći iz stečaja čime će postati društvo sa ograničenom odgovornošću sa "Srbijagasom" kao većinskim vlasnikom.
Naime, Privredni sud u Zrenjaninu je usvojio desetogodišnji plan za reorganizaciju "Toze" koji se od 11. aprila 2014. godine nalazi u stečaju.
 
Desetogodišnji plan reorganizacije podrazumeva vraćanje dugova poveriocima, koji iznose više od 50 miliona evra. Takođe, procenjuje se da će za povratak na tržište preduzeća biti potrebno oko godinu dana, zbog čega će osnovni zadatak novog rukovodstva biti da "Tozu" vrati u vrh industrije građevinskog materijala.
 
U kompaniji koja je nekada imala 2.500 radnika, trenutno je zaposleno oko 500 radnika, a u narednom periodu neće biti novog zapošljavanja. Preduzeće će u drugoj polovini juna pokrenuti i drugu liniju za proizvodnju pločica kako bi radila punim kapacitetom.
  • Gorana

    28.05.2016 23:55
    Situacija
    Da se ne lazemo, sve je isto, samo njega nema. SPS i dalje hara, Vucic tupi, psi laju, karavani prolaze. Za narod nema leba. Srbijagas je leglo nepotizma i nestrucnih ljudi, na visokim pozicijama.
  • Gospodo NAPREDNJACI

    27.05.2016 20:09
    Kada Srbijagasu , Tozu vodi kadar SPS , gosn Ilic, trgovinu im vodi kadar DS gosn Vucur, distribuciju im vodi kadar EU gosn Zdravkovic, tu leba nema...
    Nijedan kadar Vlade. Srbije.
    Kadrovi lobija i partija.
    Bas me zanima koji je naprednjak bio direkor u vreme DS-a ?
    Pa kako vam se onda Vucur od DS zametnuo ???
  • Aero Casper

    27.05.2016 14:17
    opet?
    Pa već je jednom Toza bila u rukama SPS-a, i pogledajte gde je gos. Šegrt doveo Tozu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina