"Banatska magistrala prioritet Pokrajine"

Javna prezentacija prostornog plana posebne namene za koridor saobraćajnica na pravcu puta M-24, odnosno na Banatskoj magistrali, prvi je formalni zakonski korak u realizaciji novih projekata.
Pokrajinski sekretar za urbanizam Vladimir Galić rekao je da je Banatska magistrala jedan od prioriteta nove Pokrajinske vlade. 
 
"Reč je o pravcu koji kreće od Dunava, odnosno Kovina, spaja Pančevo, Zrenjanin i Kikindu i potom se nastavlja prema Čoki. Desni krak magistrale ide prema Mađarskoj na Đalu, a drugi krak se nastavlja preko Sente na autoput E 75, odnosno autoput Beograd-Budimpešta", rekao je Galić.
 
Sekretar Galić je dodao da je značaj Banatske magistrale nemerljiv, jer spaja interregionalno Banat, koji je slabo infrastrukturno povezan sa jedne strane i daje mogućnosti za razvoj privrede u tom delu Vojvodine i Srbije.
 
Nakon javne prezentacije i javnog uvida, koji traje do 15. jula, sledeći korak je usvajanje ovog dokumenta u Skupštini AP Vojvodine.
 
"Zatim sledi izrada idejnog projekata i dobijanje građevinskih dozvola. Potrudićemo se da ta procedura bude što brža, zbog toga što je Banatska magistrala na prostornom delu puta M-24, tačnije samo malim delom skreće sa već postojeće trase puta, tako da neće biti većih zahteva za eksproprijaciju i taj postupak će ići brže", rekao je Galić.
  • trol

    25.06.2016 14:11
    dok je Vojvodina bila vlasnik svojih pruga i puteva,sve je bilo u redu.
    od kada je nastupila okupacija 1918,sve nam je pokradeno i obespravljeno.
    srbijanci i dodjosi ne znaju da upravljaju ni svojim a kamoli nasim !
  • Nikola

    24.06.2016 17:57
    A banatska pruga koja nije rekonstruisana od 1935. godine nije prioritet? Vozovi idu 40 km/h, a mi ćemo baciti novac na put koji i nije u tako lošem stanju. Pritom, bez železnice nema ozbiljne industrije, a ni razvoja nerazvijenih regiona.
  • Zivan

    24.06.2016 16:07
    Pa vec postoje putevi pominjaim trasama, dovoljno je prosiriti ih, popravit i to je dovoljno za solidan, al ne preveliki saobracaj ovim deonicama. Mnogo je vaznije revitalizovati pruge i zelezniccki prevoz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina