Žabalj: Saradnja sa Italijanima u poljoprivredi

Predstavnici Asocijacije evropskih privrednika (AIME) iz Italije, koju su činili član predsedništva Asocije evropskih privrednika zadužen za Srbiju Stefan Gusoni i direktor predstavništva Asocijacije evropskih privrednika u Srbiji Aleksandar Pupin obišli su opštinu Žabalj, gde ih je ugostio predsednik opštine Čedomir Božić.
Ispred opštine Žabalj, sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Radovan Čolić, članovi opštinskog Veća, zamenica načelnika opštinske Uprave i direktorka Turističke organizacije opštine Žabalj.
 
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, obe strane su istakle važnost saradnje privrednika iz opštine Žabalj, sa privrednicima iz Asocijacije. Kao prioritetna saradnja označena je saradnja u oblasi poljoprivrede, dok druge vidove saradnje, naročito u oblasti turizma i razvoja kapaciteta lokalne samouprave, treba dodatno unapređivati. 
 
Stefan Gusoni smatra da na tržištu koje pokriva ova Asocijacija ima dovoljno mesta koja mogu da popune proizvodi koje proizvode privrednici iz opštine Žabalj. Gosti iz Italije izrazili su želju da već na jesen ove godine privrednici iz opštine Žabalj budu gosti u Vareseu , kako bi se ostvarili bitni kontakti koji bi pomogli razvoj lokalne privrede.
 
Predsednik opštine Čedomir Božić istakao je da su privredni potencijali opštine Žabalj veliki ali nedovoljno iskorišćeni, te da će ova saradnja biti veliki podstrek da setaj potencijal iskoristi.
 
Inače, opština Žabalj je potpisala protokol o saradnji sa Asocijacijom evropskih privrednika u Februaru ove godine.
  • Zivan

    01.07.2016 12:02
    U italiji je tradicionalno razvijena mala privreda organizovana u klastere, odnosno u zadruge ako je rec o poljoprivredi. Od njih i mi i drugi imama sta da naucimo i priliku da uspostavimo partnerske odnose. Medjutim, nije njima neophoan susret sa predsednikom opsstine, vec sa lokalnim preduzetnicima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.