Masakr u Žitištu: Ljubomorni muž ubio petoro u kafiću, ranio još 23 osobe

U kafiću "Makijato" u Žitištu noćas je ubijeno pet osoba, dok ih je 23 ranjeno.

Zločin se dogodio oko 1:40h kada je Siniša Zlatić (1978) ušao u letnju baštu kafića i ispalio 26-27 metaka iz kalašnjikova.

Siniša se razbesneo kada je video svoju suprugu Dijanu (30), sa kojom je još zvanično u braku i sa kojom ima desetogodišnje dete, u društvu drugog muškarca i prijateljice Jovane Popović (20). Besan, otišao je kući po pušku, a kada se vratio ubio je nju i prijateljicu i nastavio nasumično da puca po kafiću.

Dijana i Jovana su preminule na licu mesta, dok su u zrenjaninskoj bolnici preminuli Steva Jojić (40), Vladimir Kosović (34) i Vladimir Mijatović (40).

Po poslednjim podacima, sedmoro je teško povređeno, svi su operisani, a jedan je u životnoj opasnosti. Među povređenima je najmanje troje maloletnih, neki ranjeni nisu ni tražili medicinsku pomoć.

Vlasnik lokala u kom se dogodilo ubistvo, Ljuba Milinović, kaže da bi, da konobar i još jedan mladić nisu savladali Zlatića, tragedija bila još veća.

"Prvo smo pomislili da je u pitanju vatromet, ali kada sam čuo rafale počelo je sve da pada po lokalu. Možete da zamislite kakav je to prizor bio. Gosti pričaju da je on bio u lokalu, pa se vratio, ali sa automatskom puškom. Došao je sa druge strane lokala, u tom momentu skočio je konobar Isidor Sučević i gost Milan Majkić koji su uspeli da ga savladaju, međutim, bilo je već kasno. Zlatić je počeo da beži, a ono što je ostavio iza sebe, ne mogu vam opisati. Ovo je strašno", rekao je Milinović.
 
Mladić koji se nalazio u kafiću u trenutku pucnjave kaže da se sve desilo iznenadno.

"On je izvadio pušku, odjednom je krenula pucnjava - tri puta u vazduh. Mi smo mislili kao da neko petarde baca. Mene je neko bacio na zemlju, jedna devojka je pala pored mene, druga isto pade, ranjena. To je opšti haos bio, odjednom. To ni u filmovima nema", rekao je mladić.

Ubica je uhapšen. Po rečima meštana, bio je miran, povučen čovek, bez krivičnih ili prekršajnih prijava i, kako kažu, ništa nije moglo da ukaže da će ovo učiniti.

Jedan od komšija koji dobro poznaje Sinišu kaže da je on bio tih i miran i da verovatno nije mogao da podnese rastanak sa suprugom, sa kojom ima sina. "Živeli su odvojeno, slagali su se dobro što se tiče deteta, dete je išlo kod oca i kod majke, nikakvih problema nije bilo. On je radio kod rođenog brata, u agenciji za registraciju putničkih vozila".

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Zlatić je pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao.

"To je čovek koji do sada nije imao nijednu prekršajnu, krivičnu prijavu, ili prijavu za nasilje u porodici, što bi ukazivalo na opasnost", rekao je Stefanović i dodao da su policajci brzo savladali i vezali napadača koji je pokušao da beži, a da su mu meštani oduzeli pušku.

 
 
  • Rusofil_IQ0

    05.07.2016 05:34
    Necu da generalizujem ljude jer i ovde starosedelaca ima ludih i zadrtih, ja sam iz obliznjeg mesta i tu je svako drugo mesto puno ludaka i pacenika (karadjordjevo sve neki majkani, vojovde stepe -- ufurali da su neki borci pa pola sela bilo za obraz i klanje svega!!) itd
    Ali je sramota kad se znalo da razni zlocinci sa sviju strana vuku oruzje 90-tih pa sto se to NIJE oduzimalo, dao si mu kucu u zitistu a nisi mu oduzeo pun gepek oruzja???
    Koja je namena tog oruzja? sutra da krene na madzara, rumuna, slovaka, mene???

    Ponavljam ljudi su isti, svugde ima budala, ali nisi smeo dozvolit nekom ko dolazi kod tebe da ti u dvoriste navuce zlo u vodu kalasnjikova, bombi, itd, u selima se to pogotovo zna ko ima oruzje jer se svi hvale u prangijaju na veseljima, i nikom nista!!!!!

    Ako je tako ocu i ja kalasnjikov pa kad on digne pusku da i ja imam barem promil sanse da prezivim! ako je vec divlji zapad
  • Stefan Vukovcic

    03.07.2016 19:35
    Kornelija Stankovica 34
    Imamo i mi na Detelinari razne kauboje i serife koji prete bahate se bezbolnim palicama po svojim BMWjima i Audijima i misle kako su strasni. Kad neko kao ovi samo 1 jednom zapreti sa pistoljem ubijanjem pucanjem nasiljem policija i sud trebaju rigorozno da odreagiraju. Pazi rigorozno kaznjavanje oduzimanje oruzja i da imaju dozvole i da im daju teski fizicki rad. Ali pojedini Policjaci na PU Detelinara koji su dosli iz Bosne i zavrsili Kurs za Policajce na Klisi misle kako su sad oni vlast kako im niko nemoze nista imaju razne disciplinske postupke i sudske presude i dalje rade na istoj stanici. Svaki vid nasilja ili pretnje oruzjem treba rigorozno kaznjavati. U lokalu kad neko zapreti :ubicu te imam pistolj - vodi u cuzu da ne vidi sunca. Ali znate onu uvek se nadje jaci i ovakvi pre ili kasneje dobiju lekciju zivota. Sve se vraca sve se placa.
  • stasa

    03.07.2016 16:14
    Gabi,potpuno u pravu.....a i ova nesretnica izgleda birala iste jer i "momak" Jojic iste slike na FB: Princip, Putin, Obradovic iz Obraza... Dveri-zveri i naravno Dzej....(salim se za za Dzeja ..on je tu samo kao rima)...pa nije ni cudo sto se to desilo...destruktivni, agresivni ljudi....samo malo prelistati interesovanja. Svi bi ubijali, klali.. ratovali...e pa evo vam rat u kuci! Nenormalni ali skrooooz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".