Senta: Završen prvi deo obnove Gradske kuće

Završena je prva faza obnove Gradske kuće u Senti.

Radovi su obuhvatili obnovu krova centralne kupole i spoljne fasade tog dela zdanja izgrađenog pre 102 godine.

Predsednik opštine Rudolf Cegledi izjavio je da je pre dve godine kada je obeležavan vek od izgradnje renoviranje započeto od centralne kupole koja je bila u najlošijem stanju.

"Urađena je kompletna zamena krova na kupoli, stolarije i obnova fasade sa kompletnom ornamentikom, tako da smo uvereni da će izdržati narednih sto godina", kaže Cegledi.

Vrednost obavljenih radova sa PDV-om iznosi 29 miliona dinara i oni su finansirani iz opštinske kase, a izvođenje je obavilo subotičko preduzeće "Jumol" uz nadzor Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Subotice.
Krajem godine biće raspisana javna nabavka za nastavak radova.

Teme

Senta
  • Zivan

    18.07.2016 08:18
    Lepo je da se obnavlja Gradska kuca u Senti. Smatram da i Pokrajina ime imteres za obnovom reprezentativne zgrade i da bi bio red da sufinansira radove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".