Sombor: Otvoren stečaj u Boreliju

Privredni sud u Somboru doneo je rešenje kojim je otvoren stečajni postupak u DP "Boreli" u Somboru, zbog neizmirenih dugovanja koja premašuju 1.849.000.000 dinara i blokade računa od 750.707.723 dinara, od 2. januara.
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika imenovala je u "Boreliju" Pavela Severina za stečajnog upravnika. Poverioci su pozvani da u roku od 60 dana prijave potraživanja i upućen je poziv poveriocima stečajnog dužnika da odmah ispune obaveze prema stečajnoj masi.
 
Prvo poverilačko ročište i sednica skupštine poverilaca zakazana je za 5. septembar, a ročište radi ispitivanja potraživanja zakazano je za 7. novembar.
 
Oko 180 radnika radi lon poslove za italijanski "Lenči", a od pre nekoliko meseci, za nemački "B. Stump Bajer" izrađuju vojničke čizme i patike, kao i obuću za vatrogasce. Dnevno proizvedu 550 pari obuće za nemačku firmu. Međutim, sada zaposleni strahuju da ne izgube ove poslove, brinu za budućnost preduzeća i egzistenciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".