Pokrajina dala 45,3 miliona za protivgradne mreže

Voćari iz Vojvodine dobili su bespovratna sredstva na pokrajinskom konkursu za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža.

Ukupna vrednost dodeljenih ugovora jeste 45,3 miliona dinara, od čega je 22,6 miliona dinara namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a 22,7 miliona dinara za pravna lica.

Na ovaj način, u Vojvodini će pod protivgradnim mrežama biti još 58 hektara voćnjaka.

"Voćari u Vojvodini su veoma zainteresovani za ovu konkursnu liniju, jer im omogućava da pod veoma povoljnim uslovima nabave mreže za protivgradnu zaštitu, koje su neophodne u svakoj intenzivnoj proizvodnji", rekao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević dodavši da je voćarima za ovu namenu na raspolaganju još 65 miliona dinara, od 270 miliona dinara koliko je predviđeno ovogodišnjim budžetom.

Ovaj konkurs otvoren je do 30. septembra.

Radojević je još dodao i da će rebalansom pokrajinskog budžeta, za koji se očekuje da će biti usvojen tokom septembra, značajna sredstva biti usmerena za realizaciju mera u poljoprivredi.

"Pojedini konkursi za koje vlada veliko interesovanje vojvođanskih poljoprivrednika biće produženi, dok će se za neke biti izdvojena dodatna finansijska sredstva", rekao je Radojević dodavši da su za poljoprivrednike najinteresantniji konkursi skladišni kapaciteti, odnosno hladnjače, protivgradne mreže, sistemi za navodnjavanje sa eksploatacionim bunarima i drugo.

Resorni pokrajinski sekretar je pozvao vojvođanske poljoprivrednike i da iskoriste mogućnost da konkurišu za povoljne kredite kod Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, a da nakon realizovane investicije konkurišu za bespovratna sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, koja potom mogu da vrate Fondu, a da ostatak isplaćuju u predviđenom vremenskom periodu.

  • Zivan

    27.07.2016 08:30
    Dobro je sto je novi sekretar za poljoprivredu nastavio ovaj oblik podsticaja poljiprivredi zapoccet tokom prethodne vlasti; u pitanju je veoma dobar projekat, posebno za vocarstvo i ratarstvo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina