Horgoš: Migranti prekinuli štrajk glađu

Oko 60 migranata koji na Horgošu traže da ih Mađarska pusti na svoju teritoriju, prekinuli su danas štrajk glađu i sada čekkaju autobuse kojima će biti prevezeni u prihvatne centre.
Štrajk je prekinut nakon pregovora sa predstavnikom Komesarijata za izbeglice Nikolom Popovim, sa kojim je dogovoreno da prekinu štrajk i pređu u neki od prihvatnih centara.
 
Ovi migranti i dalje su razočarani zbog toga što Mađarska neće da ih pusti na svoju teritoriju, pa su u blizini granice na Horgošu i dalje izloženi transparenti "Rodjeni smo slobodni", "No more war", "Poštujte naša prava".
 
Trenutno se na listi za čekanje na mađarski azil se nalazi oko 60 osoba, a ovoj grupi migranata je ponuđeno da zahtev za azil u Mađarskoj predaju iz prihvatnih centara, ili da zatraže azil u Srbiji.
 
Grupa od oko 300 migranata krenula je prošlog petka iz Beograda pešice na mađarsku granicu, ali su stigli do Sremskih Karlovaca, gde su zbog iscrpljenosti nastavili vozom do Subotice. Grupa se znatno osula, pa su preostali na Horgošu štrajkovali glađu.
 
Grupu migranata koji su štrajkovali glađu uglavnom čine muškarci iz Avganistana i Pakistana, koji, inače, teško dobijaju azil u Evropskoj uniji. Ukoliko ne budu dobili azil u EU ili Srbiji, biće vraćeni u zemlju porekla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina