Stara Pazova: "Čistoća" kontroliše koliko njeni korisnici imaju kvadrata

U toku je kompletna revizija kvadrature i broja korisnika usluga "Čistoća" u Staroj Pazovi.

Revizija se odnosi na sva pravna i fizička lica koja nisu prijavila stvarnu kvadraturu objekata u kojima žive ili poslovnog prostora i evidentiranje onih lica koja do sada nisu izmirivala obaveze prema pomenutom preduzeću, kada je u pitanju odnošenje smeća.

Opština Stara Pazova 2004. godine izvršila je nabavku a zatim i podelila 16 hiljada kanti za smeće kada su, kako kaže Jovica Gagrica, direktor "Čistoće", građani sami, u određenoj meri proizvoljno, prijavljivali kvadraturu domaćinstava po kojoj se vršila naplata odnošenja smeća. Jedan broj korisnika nije prijavio tačnu kvadraturu objekata te je neophodno izvršiti reviziju, kaže Gagrica i dodaje da je na terenu pet ekipa koje utvrđuju stvarno stanje na osnovu kojeg će građanima stizati novi računi, a prenosi radiosrem.rs.

Kako navode nadležni, do revizije je moralo doći jer dosta novca odlazi i na čišćenje divljih deponija a koje stvaraju upravo oni pojedinci koji ne plaćaju odnošenje smeća.

Gagrica ukazuje i na podatak da se dnevno iz domaćinstava i različitih preduzeća prikupi između 110 i 130 tona smeća, što je izuzetno velika količina.

Predstavnici "Čistoće" ističu da su moguće greške pri utvrđivanju stvarne kvadrature kako stambenih tako i poslovnih objekata te je moguće podnošenje žalbi nakon čega će stručna komisija izaći na teren i utvrditi stvarno stanje.

  • Sanja

    15.01.2018 22:56
    Prigovor
    Postovani,
    Lepa je prica o kvadraturi, samo ste pomesali vasu delatnost sa porezom, Vi kao preduzece ne naplacujete porez na imovinu, vec uslugu izbacivanja smeca. Pa kako mozete za kvadraturu od 50 i kvadraturu od 100m2 da imate istu kantu a razlika u ceni je naravno dupla.Gospodo moze neko da ima i 200m2, ako u toj kuci zive npr. 2clana koja naprave tri kese smeca, da li planirate da im doterate kontejner i naplatite smece vise od poreza????
  • Sremčina

    13.08.2016 07:46
    Ne kontrolišete bi ama baš ništa!

    Od Stare Pazove do Sasa (Novi Karlovci) prema Rupovom salašu baje i jarani (pomenuti pojedinci) redovno izbacuju šut i ostalo đube i time zatrpavaju odvodni kanal. O zagađenju vode i okoline da ne govorim. Nigde komunalne inspekcije i niko nije priveden. Znamo se, jel.
    Osim toga, niko ne kontroliše onu masivnu deponiju na istom putu gde ceo Novi Beograd i Zemun izbacuju svoje đubre i koje se spaljuje čime pola Pazove neviđeno smrdi. Da ste ozbiljna organizacija a ne palanačko - politički brlog mi se ne bi davili u smeću i smradu.

    Svako dobro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".