Zrenjanin: Lepe opomene na nadgrobne ploče

Javno preduzeće "Čistoća i zelenilo" iz Zrenjanina počelo je da lepi obaveštenja na nadgrobne ploče ukoliko zakupci ne izmiruju svoje obaveze.
Naime, ovo preduzeće sa osobom koja sahranjuje svog bližnjeg, potpisuje ugovor o obaveznom desetogodišnjem počivanju, po kojem se naknada za korišćenje grobnog mesta plaća 577 dinara godišnje.
 
Prema rečima tehničkog direktora "Čistoće i zelenila" Dragana Gaborova, ukoliko se desi da neko ne izmiruje svoje obaveze, nakon tog desetogodišnjeg počivanja, osobi sa kojom je ugovor potpisan, šalje se opomena na kućnu adresu.
 
"Kod korisnika koji se ne oglase ni posle slanja nekoliko opomena, na nadgrobne ploče postavljamo nalepnice na kojima piše da se korisnik grobnog mesta obavezno javi Pogrebnoj službi, odnosno u prodavnicu naše pogrebne opreme, kako bi izmirio svoje obaveze", kaže Gaborov za portal "Zrenjaninski".
 
Ukoliko zakupci, ni nakon obaveštenja putem nalepnice, ne izmire svoje obaveze, ovo komunalno preduzeće će u regionalnom listu objaviti spisak korisnika grobnih mesta koji treba da se jave, jer će u suprotnom, nakon roka od 60 dana, posmrtni ostaci biti ekshumirani.
 
"Naše preduzeće ima pravo i mogućnost, što i u ugovoru piše, da ekshumira posmrtne ostatke lica koje je sahranjeno i prebaci ga u zajedničku grobnicu, jednu od nekoliko koje imamo. U daljoj proceduri, spomen obeležje se skladišti na Novom groblju, a korisnik grobnog mesta, ako se na kraju pojavi, može da ga preuzme zajedno sa posmrtnim ostacima. Grobno mesto koje postane upražnjeno, izdaje se novim korisnicima", dodaje Gaborov.
 
Za sada su nalepnice postavljene na Temišvarskom groblju, a uskoro će se pojaviti i na Tomaševačkom. 
  • Zivan

    20.08.2016 12:12
    Zakup je toliko skup da je to pravo pljacckanje gradjana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina