Krili da je radnici mašina pregazila nogu

Jasmina Jelenković već dva meseca se oporavlja od povrede, a firma za koju je radila nije prijavila incident u kome joj je mašina za branje višanja pregazila nogu.

Jasmina Jelenković iz Nove Crvenke teško je povređena dok je radila kao sezonski radnik u voćnjaku firme "Interprom" u tom mestu i tvrdi da su poslovođe u kompaniji pokušale da zataškaju slučaj.

"Ta mašina ima velike točkove i pregazila mi je zglob i išla sve do kolena. Sva sreća pa su mašinu vratili u rikverc. Lekar je i ovako rekao da ću imati trajne posledice, a ja još ne mogu da hodan i moram evo već dva meseca da koristim štake", kaže ona i dodaje da čak ni u ambulanti, u kojoj je primljena nakon povrede, nisu napisali da je u pitanju bila povreda na radu, iako je ona to napomenula.

Prema Jasmininim rečima, ona je potpisala ugovor sa studentskom zadrugom u kom je stajalo da će raditi osam sati dnevno. "Ja sam pregažena kada je bio već 11. sat rada, jer smo redovno radili dosta duže od predviđenog", kaže ona. Slučaj je inspekciji rada u Somboru prijavio Jasminin suprug.

Miroslav Šijan, inspektor koji se bavi ovim slučajem rekao je da je preduzeto sve što je u moći inspekcije i da su prilikom njegove posete voćnjaku radnici bili na odmoru. "Kada sam otišao na teren radnici su bili na odmoru, a onda sam ja bio na odmoru, tako da ću obaviti novu kontrolu. Povreda se dogodila i ja ću zbog neprijavljivanja povrede pokrenuti prekršajni postupak protiv firme, a kazna za tako nešto je od 800.000 dinara do milion dinara", navodi Šijan.

Jelenkovići napominju i da će tužiti "Interprom", a "Blic" do okončanja broja nije uspeo da stupi u kontakt sa direktorom te firme Aleksandrom Antonićem.

  • ĐURA

    28.08.2016 15:53
    ambulanta
    Toje doktor morao da prijavi.Prijaviga Lekarskoj Komori.
  • lsv

    27.08.2016 16:24
    'hoes
    naprednjacka srbija koju je podrzala lsv...trojka bez koske....
  • @Nizina

    27.08.2016 08:22
    Nizina
    Skriva se i u EU
    Malo suptilnije ali se i tamo masovno skrivaju povrede....

    Poredite EU i ovu nedodjiju ?? Nigde na svetu prava radnika nisu toliko dovedena do savrsenstva kao sto je to slucaj u EU . Ukoliko se desi nezgoda odstete su rigorozne i visemilionske kako za firmu tako i za pretpostavljene . Pre tri godine italijanski ministar infrastrukture podneo je ostavku zbog smrti dva pruzna radnika . Mozete li tako nesto zamisliti u ovoj nedodjiji ? Daleko smo mi od EU kao nebo od zemlje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina