Zrenjanin: Novih 35 bunara u ataru

Bušenje 35 bunara na imanjima poljoprivrednika na području Zrenjanina, koji su ispunili uslove konkursa, koji je trajao do sredine avgusta prošle godine, a na koji se prijavilo 74 poljoprivredna proizvođača, završeno je prošle nedelje.

Grad Zrenjanin je za tu namenu izdvojio 41 milion dinara. Korisnici bunara su u obavezi da u roku od godinu dana od bušenja, obezbede i postave pumpu i funkcionalni zalivni sistem.

Pravo učešća na konkursu imali su poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Zrenjanina, kojima je agrarna proizvodnja jedina delatnost i nisu do sada koristili bespovratna podsticajna sredstva za tu namenu.

Poljoprivredni proizvođači očekuju da će proizvodnja biti lakša i da više neće imati strah od suše. Dubina bunara je od 30 do 60 metara, a i ovakvo unapređenje proizvodnje će dovesti do smanjenja cene robe na tržištu, te će od ovih bunara svi imati koristi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.