Veća naplata javnih prihoda u Vojvodini

Vlada Vojvodine usvojila je danas Informaciju o ostvarenju javnih prihoda i primanja u Pokrajini u periodu januar - jun 2016.

Prema izveštaju Uprave za trezor, u prvom polugodištu 2016. na teritoriji Vojvodine evidentirana je naplata javnih prihoda i primanja u iznosu od 171,5 milijardi dinara, što je za 12,3 milijardi dinara, ili za osam odsto nominalno više sredstava nego u istom periodu prošle godine.

Od doprinosa za obavezno socijalno osiguranje ostvareno je 55,8 milijardi dinara, što je za 1,3 milijarde dinara, ili za dva odsto više u odnosu na isti period 2015.

Budžetska sredstva evidentirana su u iznosu od 115,5 milijardi dinara, i u odnosu na prvo polugodište 2015. godine povećana su za 10,9 milijardi dinara, odnosno za devet odsto.

U odnosu na ostvarenje u prvom polugodištu 2015. godine, povećani su evidentirani prihodi budžeta republike Srbije za 6,4 milijarde dinara, odnosno osam odsto. Takođe, povećani su i prihodi i primanja budžeta opština i gradova za 5,3 milijarde dinara, ili realno za 17 odsto.

Budžetu Republike usmereno je 75,4 milijarde dinara, što je za 6,4 milijarde dinara, ili za osam odsto, realno više u odnosu na prvo polugodište 2015. Navedeni iznos ne obuhvata, pre svega, ostvarenje prihoda od poreza na dodatu vrednost, akciza kod uvoza i carina.

 Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela set kadrovskih rešenja. Članovi Pokrajinske vlade usvojili su rešenja o postavljenju Arpada Blaška za pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Katice Uzelac na mesto pomoćnice pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Dragana Đurice za pomoćnika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.