Subotica: Pakistancima pritvor jer su napali devojčicu

Osnovni sud u Subotici odredio je danas, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana dvojici Pakistanaca, osumnjičenih za seksualni napad na jednu maloletnu Subotičanku.

Pakistanci su prethodno saslušani u tužilaštvu i u prisustvu branilaca po službenoj dužnosti i tumača za urdu jezik, izneli su odbranu, rekla je portparolka tužilaštva Livija Panić.

Ona je precizirala da se osumnjičenima na teret stavlja krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Tužilaštvo je predložilo da im odredi pritvor s obzirom na to da su u pitanju strani državljani koji nemaju prebivalište, navela je Panić. Sudija za prethodni postupak je usvojio taj predlog i odredio im pritvor do 30 dana.

Mediji su ranije preneli da su ti migranti, koji su bili smešteni u Prihvatnom centru u Subotici, napali devojčicu na ulici, a u nameri ih je sprečio slučajni prolaznik.

Osumnjičeni su pokušali da pobegnu sa mesta događaja, ali su pripadnici policije sustigli i uhapsili jednog od njih, a drugog su migranti iz prihvatnog centra, gde je pobegao, isporučili policiji.

  • Mikica Bg

    29.09.2016 14:07
    "Izbeglice"
    Koliko znam, u Pakistanu nema nikakvog rata tako da ljude iz te zemlje nije uopste trebalo primiti. Smatram i da sve izbeglice iz zemalja u kojima postoje medjuverski i medjuplemenski sukobi kao i sukobi narko-klanova (Avganistan, neke zemlje podsaharske Afrike) ne bi trebalo vise primati u Srbiju a ove postojece treba sto pre repatrirati.
  • Čučuk Stana

    29.09.2016 08:00
    Pritvor?! Kakav bre pritvor kakvi bakrači sad nam još oni trebaju na grbači! Sve to treba debelo kazniti, proterati i zabraniti ulazak u zemlju!! Domaće silovatelje i ostalu bagru na rad, pruge uništene, putevi nikakvi, rudnici prazni....ili kratki postupak a ne specijalne sobe i nadzori i uz lepo vladanje ajd napolje u novi kriminal!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina