Ješić i Vasin u trci za prvog čoveka vojvođanskog DS-a

Predsednik pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin i funkcioner ove stranke Goran Ješić kandidati su za prvog čoveka demokrata u Vojvodini.

Mada je godinama tu funkciju imao Bojan Pajtić, sada ne pokazuje nameru da se vrati na poziciju, nego nakon izgubljenih izbora za predsednika u DS planira odlazak u političku penziju. Vasin za Blic kaže da ima ambicija da ostane na funkciji, a otvorenu kandidaturu je istakao i Ješić.

"Verovatno ću se kandidovati za predsednika pokrajinskog odbora. Nisam još doneo konačnu odluku, ali mislim da hoću. Nisam izgubio ni jedne izbore do sada, pa tako neću ni ovde. Dosadašnji rad pokrajinskog odbora najbolje pokazuju rezultati - nakon 16 godina na vlasti, na izborima su osvojili samo šest odsto podrške", navodi Ješić.

Vasin, koji je na čelu odbora od 2014. godine, kaže da je još rano govoriti o novoj kandidaturi.

"Naravno da imam ambicije da ostanem na čelu Pokrajinskog odbora, a mislim da mi dosadašnji rezultati to daju za pravo", naveo je Vasin.

Međutim, Vasinu naruku ne ide što je otvoreno podržavao Pajtića na izborima za predsednika stranke. Kako bi se strasti smirile i sprečile nove podele, novi predsednik DS Dragan Šutanovac ekspresno je ove nedelje prisustvovao sednici Pokrajinskog odbora.

"Vasin je na tom sastanku rekao da, iako je agitovao za Pajtića, njegova kuća je DS i tu želi da ostane. Videćemo da li će dobiti podršku članova u Vojvodini, kao i uostalom i Ješić. Složili smo se da izbore za PO održimo posle predsedničkih izbora, jer svu snagu treba da usmerimo na to. Jedino će uskoro biti održani izbori za Glavni odbor", naveo je izvor Blica.

U pokrajini su do sada iz DS-a izašli Jelena Balašević i Amir Bislimi, koji su zadržali svoje mandate u pokrajinskom parlamentu.

  • Branko

    04.10.2016 23:48
    E moj Ješiću...
    E ove izbore ćeš izgubiti, Ješiću, i to zasluženo. Uvek se ponašaš kao neki analitičar koji mudruje sa strane pa onda kad prođe frka staneš na pobedničku stranu i "opleteš" po poraženima. Ti bre kao da nisi član DS nego neki nezavisni analitičar! A i činjenica je da je Miroslav Vasin u Vojvodini za tebe institucija.
  • Molder

    04.10.2016 19:35
    Vojvođanski pokret otpora! Nikakav kvazi DS ili Liga. Samo hrabro
  • ВОЈВОЂАН

    04.10.2016 15:35
    ... докле, бре
    Да ли смо ми још у Србији ? Овакви коментари ме преиспитују. Ако је усташки лоби
    још утицајан у НС и АПВ, онада треба добро да се спремимо. Спремте се , спремте...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.