Mirović: Vojvodini 7,3 odsto iz republičkog budžeta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je da je zadovoljan iznosom koji će Vojvodini biti prenet iz republičkog budžeta, koji je veći od propisanog Ustavom Srbije i iznosi 7,3 odsto.

Kako je naveo, od sledeće godine će se finansijama u Vojvodini upravljati odgovornije, "kroz poverenje i saradnju svih nivoa vlasti".

Republika će i direktno finansirati neke investicije u Vojvodini, poput pomenutih radova na Žeželjevom mostu, zgrade Radio-televizije Vojvodine i izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici.

Dodao je da će se refinansiranjem javnog duga obezbediti oko 200-300 miliona dinara za razvojne projekte.

  • G

    07.12.2016 14:17
    @Predragg - to je gospodine zato što ste neobrazovano lice koje komentariše o nečemu o čemu nema pojma. Cela Srbija proizvede 100, od toga Vojvodini ode 25 prema površini odnosno broju stanovnika i potom preko toga joj republika garantuje još 7, što proteklih godina nije u potpunosti poštovala. Izdatke u Vojvodini plaća republika, iz budžeta pokrajine ne idu ni penzije ni plate ni ostali tekući troškovi. Stoga je potrebno da prekinete da lupetate.
    Voleo bih da neki stručnjak iz opozicije, ako opozicija uopšte ima takvog, jednom zaista istraži i prikaže koliko ko dobija a koliko ko troši u državi, obzirom da pojedinci vole da pogrešno interpretiraju statističke podatke i tvrde kako Vojvodina učestvuje toliko i toliko u budžetu, a zaborave da po toj statistici Vojvodina na primer učestvuje sa 0 u uvozu fosilnih goriva koje su najveća uvozna stavka u zemlji, samo zato što se takva statistika vodi prema sedištu uvoznika usled čega ispada da je Beograd jedini potrošač fosilnih goriva u državi. Bez toga, ovakva rasprava se svodi na običan populizam i "gađanje" netačnim podacima.
  • Leptir

    07.12.2016 11:40
    Gibanje
    Šta će nam ova pokrajna imamo vladu u Beogradu, treba ukiniti pokrajine i imaćemo manje troška, političari neće dobijati provizije, neće biti brda administracije i gomile sekretarica i službenih automobila.

    Ukinimo pokrajine i prebaciomo te pare direktno u lokalne samouprave.
  • Predragg

    07.12.2016 11:20
    Mudrost CentralnoSrba. Stvoris 100 din,das im 93 i ne pitas za sta su ili ce ih potrositi.Oni ti vrate 7,sa zakasnjenjem najcesce i uz moljakanje,a ti sretan. A pazi sluzbeni naziv-Autonomna Pokrajina Vojvodina.Uuuuu,to ti je skoro ,pa politicki Perpetum Mobille.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina