Predlog budžeta Vojvodine, povećanje od 10 odsto

Pokrajinska vlada utvrdila je predlog budžeta za 2017. godinu, koji iznosi 63,6 milijarde dinara, i uputila ga Skupštini Vojvodine na usvajanje.

 

Prema rečima pokrajinske sekretarke za finansije Smiljke Jovanović, uz dodatnu 1,1 milijardu dinara, koja će predlogom budžeta Republike biti prosleđena Pokrajini, budžet za narednu godinu će iznositi više od sedam odsto republičkog, koliko je propisano Ustavom.
 
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocenio je predlog budžeta kao "optimalan i izbalansiran", te da je uvećanje budžeta od deset odsto omogućilo da se povećaju sredstva u svim sekreterijatima. 
 
Sredstva iz budžeta biće namenjena za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi puta Novi Sad-Ruma, izgradnji Ipsilon kraja kod Subotice, izgradnju zgrade Radio-televizije Vojvodine. Predviđeno je i povećanje budžeta za zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica. Takođe, ono što će rasteretiti pokrajinski budžet jeste to što je Republika preuzela finansiranje izgradnje Žeželjevog mosta.
 
Predlog pokrajinskog budžeta za 2017. godinu naći će se pred poslanicima Skupštine AP Vojvodine na sledećoj sednici.
  • Lala

    11.12.2016 17:37
    Za koga je, dobro je...
    Ukinuti autonomiju kao i celu njenu nepotrebnu administraciju, lezilebovići da zasuču rukave.
  • nss

    11.12.2016 10:20
    nss
    izbegla i raseljena lica...posle 25 godina vi jos uvek zbrinjavate te ljude,pa oni su sad vec starosedeoci...ovo je dobar nacin da se maknu pare zar ne
  • Debeli

    11.12.2016 02:27
    Sad moze a pre ne
    VIšegodišnje natezanje o nadležnostima Grad i Pokrajina plate RS a onda RS plati ili ne palti izvođaču radova... "Ono što će rasteretiti pokrajinski budžet jeste to što je Republika preuzela finansiranje izgradnje Žeželjevog mosta". Pa gde ste bili ovih 6 godina, oj Republiko sa rasterećenjem pokrajinskog budžeta?!! Ah, da vi ste stalno u promotivnoj kampanji. Juče u centru Novog Sada, deleći pamflete i maglu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina