FOTO: Održana humanitarna trka Deda Mrazeva na Paliću

Tradicionalna Trka Deda Mrazeva održana je po 18. put na Paliću.
Jedna od omiljenih zimskih manifestacija u punoletstvo je ušla na najlepši način – sa više od dve hiljade učesnika svih generacija, a po prvi put imala je humanitarni karakter.
 
Kupovinom startnih brojeva u iznosu od sto dinara, takmičari su dali svoj prilog za pomoć Slavku Adamovu, Subotičanu bez ruku i reprezentativcu u paratekvondou, kao i odraslim korisnicima dnevnog boravka u Domu "Kolevka".
 
"Kada smo počinjali, bilo nas je pet, šest, trka je iz godine u godinu rasla i sada je divno videti ovako veliki broj učesnika. Mnogi su je nestrpljivo čekali. Ovogodišnja trka je humanitarnog karaktera. Želimo da pomognemo Slavku da ostvari svoj san i dobije bicikl na tri točka, kojim se upravlja nogama, i da uz pomoć njega počne da se takmiči u biciklizmu. Njegova cena je oko 6.000 evra, ali nekoliko kompanija je obećalo da će pomoći i nadamo se da će njegova želja uskoro biti ispunjena", kaže Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije, piše subotica.com.
 
 
Za ovu trku nema starosnih granica, a jedini uslov za učešče bila je kapa najpoznatijeg stanovnika Laponije. Sa starta ispred Velike terase krenuli su kako oni najmlađi, još uvek u pelenama i u kolicima, nešto starija deca, školaraci, tako i odrasli, penzioneri, osobe sa invaliditetom, profesionalni sportisti i rekreativci...
 
Svi koji su sa startnim brojem stigli do cilja dobili su zasluženu medalju i okrepljenje - hleb sa mašću i paprikom ili pekmezom i čaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.