Kikinda: U "Tozi" otpušteno 100 radnika zbog obustave proizvodnje

U fabrici "Toza Marković" u Kikindi privremeno je obustavljena proizvodnja crepa na jednoj liniji, zbog čega je otpušteno oko 100 radnika.
Privremeno gašenje jedne linije proizvodnje crepa i otpuštanje radnika u najvećoj kikindskoj fabrici je usledilo kao i prethodnih godina, a kako je najavljeno iz fabrike, zastoj će trajati do kraja februara, kada će većina otpuštenih radnika biti vraćena na posao.
 
U "Tozi Markoviću" je nakon dve i po godine stečajnog postupka, isti zaključen polovinom avgusta ove godine, nakon usvajanja plana reorganizacije, kada su potraživanja poverilaca pretvorena u vlansički udeo, pa je većinski vlasnik postalo JP "Srbijagas" sa udelom od 66 odsto. Sadašnje rukovodstvo "Toze Markovića" veruje da će ovo biti poslednja godinu kada se zimi smanjuje proizvodnja. Ove zime neće biti prekida rada linije za proizvodnju keramičkih pločica. Na liniji za proizvodnju crepa koja je zaustavljena biće urađen generalni remont.
 
U "Tozi Markoviću" posle obustavljanja stečaja i početkom realizacije plana reorganizacije angažovano je oko 620 radnika, od kojih 170 na neodređeno, a većina ih je uposlena na određeno vreme. Planom reorganizacije predviđeno je da na neodređeno bude angažovano 260 radnika.
 
"Prošla su tek četiri meseca otkako je završen stečaj i nismo mogli da obezbedimo da i tokom zime rade obe linije za proizvodnju crepa. Morali smo privremeno da otpustimo radnike sa te linije, ali će njih 95 odsto biti vraćeno na posao već u februaru. Nema nikakvog masovnog otpuštanja radnika, jer i prethodnih godina od kada je preduzeće zapalo u teškoće, linije su zaustavljanje tokom zime", kaže za Dnevnik direktor "Toze Markovića" Vladimir Ilić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.