Nova pristaništa dobijaju Sremski Karlovci, Beočin i još 14 mesta

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja na međunarodnom putničkom pristaništu u Sremskim Karlovcima.
To pristanište imaće šest ari i 38 kvadratnih metara. Na istoj sednici, Vlada je donela i Uredbu o utvrđivanju lučkog područja luke u Apatinu i odlučila da ona bude ukupne površine 34 hektara, 99 ari i 15 kvadratnih metara, uz dodatak da je sastavni deo tog lučkog područja i sidrište luke.
 
Vršilac dužnosti direktora Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović najavio je za "Dnevnik" da će tokom ove godine u Srbiji biti proglašeno 16 novih putničkih pristaništa i to deset na Dunavu, dva na Savi i četiri na Tisi.
 
"Osim postojeća tri pristaništa koja su u funkciji u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu, Strategijom razvoja vodnog saobraćaja u Srbiji predviđen je razvoj još 16 novih putničkih pristaništa. Stvorili smo uslove za razvoj putničkog saobraćaja u Srbiji i kao rezultat toga proglašena su pristaništa u Sremskim Karlovcima, Zemunu, Kladovu i Smederevu. Kada govorimo o Vojvodini, inicirani su postupci za lokacije u Beočinu, Kanjiži i Bečeju. Očekujemo da se do kraja ove godine proglasi većina putničkih pristaništa u Srbiji i raspišu javni pozivi za operatere", rekao je Perović.
 
Lučka infrastruktura, dodaje Perović, može doprineti novim investicijama i ukupnom privrednom razvoju jer je razvoj luka od izuzetnog značaja za podsticaj privrede.
  • Perica

    19.01.2017 14:56
    #####
    Sad na obalu brzo dok ima leda,pa pravite planove!?Da ne bude ta nismo
    raćunali toliko leda zimi....Globalno otopljavanje je izgleda na polovima...
  • dr Petrovic

    18.01.2017 15:15
    a ko ce u pristanista?
    Ko ce da reskira da mu plovilo skrcka neocisceni led?

    Prvo opravite ledolomce i osposobite plovne puteve pa onda pravite pristanista.

    To je kao da zidate hotel bez vodovoda , kanalizacije i struje!
    Pa u kojoj kori kog centra vam se uopste radjaju te ideje?
    U ganglijama?
  • Pedja

    17.01.2017 21:01
    Ovo je lepa vest mada prilično okasnela.Baš sam se pitao kad će nadležni primetiti da Dunav prolazi kroz Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".