Najboljim vrbaškim studentima oduzet popust na prevoz do grada

Najbolji studenti iz Vrbasa koji primaju stipendije i kredite kažnjeni su oduzimanjem popusta na cenu autobuske karte.
Studenti su ljuti jer im od januara opština Vrbas ne plaća 80 odsto autobuske karte do Novog Sada, gde većina studira. Odluka je doneta bez najave i obrazloženja. Kada su došli da produže kartu, na stanici im je rečeno da su skinuti sa liste jer primaju stipendije. Tako sada do Novog Sada mesečnu kartu plaćaju 14.200 dinara, umesto 3.000 dinara, što je duplo veća suma od stipendije ili kredita koji primaju. Povlašćenu kartu mogu da dobiju samo studenti na budžetu, kojima država ili fondacije ne uplaćuju ni dinar. 
 
"Ovo je sramota. Da sam znao da će ukinuti pomoć, ne bih uzimao kredit. Umesto da nam opština pomogne jer smo najbolji, zavlače nam ruku u džep", kaže Miloš Novaković, student medicine u Novom Sadu. Novaković i njegove kolege ljuti su jer im opština to nije saopštila u oktobru, kada su konkurisali za stipendije i kredite, jer ih pod tim uslovima ne bi uzimali. Kako kažu za Blic, jeftinije im je da iznajme stan u Novom Sadu nego da putuju. 
 
Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, kaže da su im ruke vezane jer je to odluka na nivou AP Vojvodine. "Takva je regulativa, ne možete po dva osnova da dobijate novac od države. Ugovor o regresiranju studenata koji smo potpisali sa AP Vojvodinom jasno kaže da povlašćenu kartu mogu da dobiju samo studenti na budžetu koji ne primaju stipendije i kredite", rekao je Glušac. 
 
On se slaže da nije u redu da u januaru saznaju za odluku, ali kaže da je Pokrajina odobrila novce za regres tek krajem novembra.
  • DR

    17.01.2017 18:39
    Šta nije jasno?
    Ovo je ovako uvek bilo.
    Kada se potpisuje ugovor jasno stoji da je jedan od uslova da kandidat po zakonu nije primalac stipendije/kredita, odnosno drugih pomoći od države i da kao takvo lice može dobiti regresiranu mesečnu kartu.
  • u prolazu

    17.01.2017 16:38
    negativna selekcija na delu
    "U svetskoj istoriji se nikad, niko nije rodio a da je pametniji od velikog vođe"!
    Kod nas niko nije pametniji od vođinih dupeuvlakača!
    Na nižem nivou ne mogu ljudi biti pametniji od vođinih slugeranja!
    I tako dalje...

    Ko god iskače iz ovog šablona je automatski nepoželjan i traba ga u zemlju sabiti! Makar bili i najbolji studenti! Ko im kriv kad su bolji od polupismene vlasti!!! Da su gori, i po mogućnosti polupismeni, smešilo bi im se mesto bar pokrajinskog sekretara, poredeći inteligenciju i obrazovanje!

    Poruka za studente:
    -Držite se vi te knjige i gledajte što pre da idete preko, da uspete, jer je ovde i Bog rekao laku noć!
    I molba:
    -Kad uspete i steknete ime i ugled, što je ovde nemoguće,, setite se i nas, i dođite da nas oslobodite najvećeg zla u srpskoj istoriji!
  • -

    17.01.2017 12:48
    -
    Neka traže od Dunavprevoza povlastice kada ih sad on vozi. JP VRBAS vam nije valjao kada je vozio skoro besplatno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina