Sombor: Fabrici akumulatora isključena struja

Fabrici akumulatora Sombor prekinuto je snabdevanje električnom energijom, posle više pokušaja da se na zakonski način reguliše ugovorni odnos, navode u Elektroprivredi Srbije.
Kako navode u preduzeću, ne postoji ni jedan zakonski uslov da se nastavi isporuka električne energije toj fabrici, jer je komercijalni ugovor o snabdevanju koji je EPS potpisao sa Fabrikom akumulatora istekao 31. decembra 2016. godine i stečajni upravnik FAS-a je zahtevao da se fabrika isključi sa elektromreže. 
 
"Zakupac prostorija Fabrike akumulatora Sombor DEM HELLAS, bez saglasnosti vlasnika, nema nikakvog pravnog osnova da potpiše ugovor o snabdevanju. I Privredni sud u Beogradu odbacio je predlog firme DEM HELLAS da se odredi privremena mera sprečavanja obustave isporuke električne energije. U situaciji kada zvanični zastupnik Fabrike akumulatora Sombor vraća račune za električnu energiju i zahteva prekid isporuke, a Privredni sud odbacuje privremeno sprečavanje obustave snabdevanja, EPS bi nastavkom snabdevanja prostorija fabrike prekršio propise. Napominjemo da je uvidom u dokumentaciju novo rukovodstvo EPS-a ustanovilo dug Fabrike akumulatora od 81,5 miliona dinara", poručuju u EPS-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.