Vrbas: Apel na građane da ne ostavljaju otvorene slavine

"Vodovod i kanalizacija" u Vrbasu apeluje na potrošače da štede vodu zbog povećane potrošnje u poslednjih nekoliko dana.
Naime, iz ovog preduzeća navode da je potrošnjaka vode jednaka onoj u letnjim mesecima. 
 
"Da bi sačuvali instalacije od smrzavanja, mnogi potrošači ostavljaju otvorene slavine što dovodi do potrošnje koja se beleži tokom leta. To će prouzrokovati i veće račune u stambenim i drugim objektima gde su ostavljena otvorena točeća mesta ili gde su, zbog neadekvatnog zbrinjavanja, popucale instalacije i brojila", navode iz "Vodovoda i kanalizacije". 
 
U tom preduzeću kažu da je sistem opterećen, ali da neće pribegavati smanjenju pritiska u mreži, niti restrikcijama. 
 
"Potrošačima poručujemo da ne koriste prirodni resurs na neracionalan način jer je to neutrošena voda koja odlazi u kanalizaciju. Kao zaštitu od smrzavanja, potrošačima savetujemo da šahte drže zatvorenim i suvim. Vodomere i instalacije treba izolovati i utopliti – novinama, krpama, stiroporom ili ćebadima. Takođe, u zgradama kolektivnog stanovanja treba voditi računa o prostorijama gde su smešteni centralni vodomeri", kažu u "Vodovodu". 
 
Vlasnici objekata u kojima niko ne stanuje ili se periodično koriste, treba da obilaze i kontrolišu svoje instalacije i vodomere ili da zatvore vodu kako bi se predupredila šteta. 

Teme

Vrbas
  • d

    19.01.2017 15:13
    ddd
    A sta kad se sve te novine i krpe zapale sta onda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".