Ledolomci i dalje u daljskoj krivini

Veći od dva mađarska ledolomaca angažovanih na Dunavu ostaje u zoni daljske krivine, gde nastavlja da održava prohodnost i stabilizuje koridor širine oko 100 metara kroz ledenu barijeru.
Kako navode u "Vodama Vojvodine", manji mađarski ledolomac, koji je juče posle šest dana oslobođen iz leda u daljskoj krivini, ima manjih tehničkih problema koji bi trebalo da budu otklonjeni tokom dana. 
 
Potiskivač "Sloga" i dalje je angažovan na propuštanju leda na sektoru Novog Sada i u pripravnosti je 24 sata. 
 
U preduzeću dodaju da se zbog niskih temperatura stvara nova pokorica na rekama, što će produžiti borbu sa ledom. 
 
Vanredna odbrana od leda i dalje se sprovodi na 104,7 kilometara na Dunavu, dok je redovna odbrana na snazi na ukupno 628,67 kilometara Dunava, Save, Tise i banatskih vodotoka. Debljina leda je od 5 do 20 centimetara.
 
U toku dana bi u Novi Sad trebalo da stigne i par ledolomaca koji su bili usidreni u Apatinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina