Vršac: Datum prodaje "Vršačkih vinograda" pomeren na 10. februar

Javno nadmetanje za "Vršačke vinograde" u stečaju bilo je zakazano za 30. januar, ali je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika taj rok pomerila na 10. februar ove godine u 12 časova.
Ostali uslovi o javnoj prodaji "Vršačkih vinograda" nisu menjani pa je njegova početna cena i dalje 480,2 miliona dinara, što je polovina trenutne procenjene vrednosti.
 
Država posle tri tendera prvi put "Vršačkim vinogradima" traži kupca iz stečaja. Poslednji pokušaj prodaje propao je krajem 2013. godine. Agencija za privatizaciju je tada raspisala tender i izabrala jedinog ponuđača, kinesku kompaniju "Guan nan". Nudili su 5,3 miliona evra za kompaniju čija je vrednost bila procenjena na 29 miliona evra. Ministarstvo privrede je tada obavilo nadzor nad tom privatizacijom i na kraju prodaju poništilo. "Vršačke vinograde" je restrukturiranje čuvalo od stečaja sve do polovine 2015. godine.
 
Sada je vrednost "Vršačkih vinograda" procenjena na oko 960 miliona dinara, što je nepunih osam miliona evra, a na spisku njihove imovine je 206 objekata, 516 parcela, 140 vozila...
 
Po izmenjenim uslovima, depozit za učešće u javnoj licitaciji, u iznosu od 192 miliona dinara treba da se uplati do 3. februara, otkup dokumentacije košta 150.000 dinara, ugovor o kupoprodaji biće potpisan u roku od tri radna dana od održanog javnog nadmetanja, a kupac preostali iznos mora da uplati u roku od 15 dana.
  • Mališa

    25.01.2017 10:49
    Ko je ovde...
    Čekaj. Pre par godina je prodato za 5.3 miliona evra pa je Agencija poništila i izvršila restruktuiranje i sada prodaju po manje od 4 miliona?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".