Vrbas: Putari krpe rupe nastale od snega i niskih temperatura

Putari Zimske službe "Komunalca" ovih dana popunjavaju udarne rupe na saobraćajnicama u Vrbasu koje su se stvorile usled snežnih padavina i niskih temperatura.

Šef Zimske službe Milovan Krivokapić kaže da se krpe udarne rupe na najkritičnijim tačkama.

"Rupe popunjavamo hladnom asfaltnom masom koja predstavlja privremeno rešenje kako bi se zakrpile rupe koje se stvaraju u zimskim uslovima zbog vlage i soli", kaže Krivokapić.

On dodaje da su najviše posla imali na Vinogradskom mostu, ali i u naselju koje ovaj most spaja sa centrom grada. Hladnom asfaltnom masom, ekipe Zimske službe zakrpile su i puteve u Ulici Palih boraca, kod Hotela Bačka i Doma zdravlja. Kada završe i seoske saobraćajnice, veliko spremanje puteva čeka ih tek u letnjim mesecima.

"Praksa pokazuje da se leti za krpljenje puteva potroši onoliko tona asfalta koliko je soli bačeno na puteve tokom zime. Budući da je ova zima jaka, na leto nas čeka veliki posao. Tada ćemo koristiti vruću asfaltnu masu koja je mnogo kvalitetnija", objašnjava Krivokapić.

Iako se narednih dana očekuje otopljenje, šef Zimske službe apeluje na vozače da budu obazrivi dok su za volanom i upozorava da krpljenje rupa doprinosi bezbednijim uslovima vožnje, ali da je to samo privremeno rešenje.

Teme

Vrbas

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina