Intenzivne kontrole ribolovnih područja

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" najavilo je danas intenzivnu kontrolu radi suzbijanja krivolova.
To preduzeće je podsetilo da je prošle godine organizovalo više od 2.000 kontrola ribolovnog područja pod svojom ingerencijom, čime je obuhvatilo više od 5.000 rekreativnih ribolovaca.
 
Zaplenjeno je gotovo 40 kilometara nelegalno postavljenih mreža i sto komada drugog nedozvoljenog alata za ribolov. Protiv 64 osobe podnete su prekršajne prijave zbog nelegalnog ribolova.
 
Vode Vojvodine su podsetile da se, kao i prethodnih godina, ribolovačke dozvole za ovu godinu mogu kupiti uz brojne pogodnosti, preko sindikata i drugih organizacija, a omogućeno je odloženo ili plaćanje u više rata.
 
Cena dozvole za rekreativni ribolov za celu godinu za seniore iznosi 6.000 dinara, dok je cena jednodnevne dozvole 1.000 dinara. Godišnja dozvola za osobe starije od 65 godina, osobe sa telesnim oštećenjem, kao i za žene je 3.000 dinara, piše u saopštenju
  • upucen

    24.02.2017 12:24
    @
    @Liman3 clanarine nisu 1000 vec 500din + ni tih 500 nisi u obavezi da platis,placa se samo dozvola koja kosta 6000din
    @Ribica privredni ribolov nije ukinut u EU,ukinula ga je Madjarska i jos par zemalja sto uopste ne spori da ga kod nas treba ukinuti...Madjari su uradili ozbiljnu studiju i analizu i dokazali da interesi sportista i rekreativaca sa veoma ozbiljnim propisima donose daleko vise para nego alaske dozvole sto se dokazalo i u praksi
    @Dm sve si rekao,ribokradju nije moguce spreciti na vodi vec na mestima gde se riba konvertuje u novac

    V Vojvodine imaju dva cuvara koji pokrivaju Dunav od B Palanke do Krcedina,veci problem je drzava koja daje nekome korisnicku dozvolu bez ikakvog rezona,studije izvodljivosti,norminativa po broju potrebnog ljudstva i potrebnih tehnickih pomagala.
    Ovaj clanak je cist marketing u cilju povecanja prodaje dozvola na pocetku ribolovne sezone.
  • Alas

    24.02.2017 01:15
    Ribolov
    Komentari su na mestu samo jedna ispravka.Privredni ribolov postoji u EU samo je drugacije uredjen sto zavisi od clanica EU,pocev od Nemacke,Austrije,Hrvatske,Rumunije,Bugarske itd.
  • Goga

    23.02.2017 07:30
    Kontrola
    Prosle godine mesec dana se vozikali i kontrolisali svaki dan pa ih posle toga nisam vise video do kraja godine.Nekih 7 meseci.U medjuvremenu ribokradja na jako.Sta mi to placamo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina