Od početka godine inspektori zatvorili 89 lokala u Vojvodini

Od početka ove godine inspektori su u Vojvodini izrekli privremenu meru zabrane rada za 89 poreskih obveznika, najčešće zbog neizdavanja fiskalnih računa.
Osim neizdavanja fiskalnih računa, koje sve češće prijavljuju građani, otkrivene su i nepravilnosti poput neprijavljenih radnika, obavljanja delatnosti bez registracije za to, manjak robe u lokalima od onoga što je predviđeno propisima. 
 
Kako piše "Dnevnik", inspektori su kontrolisali objekte u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Vršcu, Temerinu, Novoj Pazovi i Inđiji.
 
Pojačane kontrole inspektora nastaviće se i u narednom periodu, a i oni koji su prošli bez kazne, kao i oni koji su bili zatvoreni, mogu se nadati ponovnim posetama inspektora, baš kao i obveznici koji do sada nisu kontrolisani. Osim kafića i butika, poreski inspektri sve češće kontrolišu i lekarske ordinacije. One su takođe obavezne da izdaju fiskalni račun za naplaćene usluge i da prijavljuju radnike. 
 
Na pitanje dokle će biti pojačanih i vanrednih kontrola, u Poreskoj upravi imaju jasan odgovor - tek kada se poveća poreska kultura, odnosno dobrovoljno plaćanje poreza, i potreba za kontrolama će se smanjiti.
 
Takođe se nadaju i da će nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" pomoći da se poveća i naplata poreza i poreska kultura jer je to u interesu svakog građanina ove države. Osim, naravno, onih koji varaju.
  • Mtj

    01.03.2017 18:02
    Beba i duga- Temerin. . .Nikada racun ne izdaju,pa cak i ako kupite za 8000..
  • Milan

    26.02.2017 07:54
    A advokati koji NE izdaju nikakav racun? di to ima?
  • Hm

    25.02.2017 20:49
    Znaci, 89 njih koji nece da plate reket
    :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.