Siniša Zlatić osuđen na 40 godina zatvora za masakr u Žitištu

Siniša Zlatić (38) koji je prošle godine u Žitištu ubio pet i ranio 21 osobu, osuđen je danas u Zrenjaninu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.
Zlatić je 2. jula 2016. godine u letnjoj bašti kafea "Late Makijato" iz automatske puške ispalio 26 metaka i ubio Dijanu Zlatić, Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca.
 
Pored optužbe za teško ubistvo, Zlatić je odgovarao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava, jer je na tavanu svoje kuće u Žitištu krio automatsku i poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različiog kalibra.
 
Sudjenje Zlatiću pred Višim sudom u Zrenjaninu počelo je 18. januara ove godine.
 
Budući da je danas izrečena prvostepena presuda, Zlatić ima pravo žalbe u roku od 15 dana. 
  • ja

    02.03.2017 08:31
    Oko 10000 metaka za automatsku pušku je "više komada municije različiog kalibra"?
  • ST

    01.03.2017 23:19
    Naravno da treba,a sta cemo sa tatinim sinovima? Njih sud po automatizmu oslobadja,sa nekakvim nanogicama i sl. pizdarijama...
  • mrk

    01.03.2017 22:27
    treba da pise objedinjena a ne jedinstvena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.