Bačka Palanka: Baka od 97 godina morala u policijsku stanicu zbog lične karte

Dara Knežević (97) iz Bačke Palanke morala je juče uz pomoć svoje dve ćerke da dođe u policijsku stanicu u Bačkoj Palanci kako bi se slikala i predala zahtev za izdavanje lične karte.
 
Dara Knežević (97) iz Bačke Palanke morala je juče uz pomoć svoje dve ćerke da dođe u policijsku stanicu u Bačkoj Palanci kako bi se slikala i predala zahtev za izdavanje lične karte.
 
Njena ćerka Vukosava kaže da su baku za nova dokumenta prijavili još 15. februara i od tad su zvali svaki dan policiju i službenike na šalterima. Međutim, do bake niko nije došao, iako je zakonom predviđeno da starim i iznemoglim osobama službenici treba da dođu na noge.
 
"Policija kaže da je po baku trebalo da dođu službenice, a one su odgovarale da je to posao policije", kaže Vukosava za "Blic".
 
Dara je lošeg zdravlja, ima ugrađen pejsmejker i teško se kreće.
 
"Kažu da mi lična karta treba i za smrt, pa da ne bih deci pravila probleme, odlučila sam da se malo pomučim", kaže Dara.
  • Priznaj, ko si?

    07.03.2017 13:31
    Na razbroj's!
    A kako bi oni koji nam izrađuju lične karte, i imaju pristup svom našim bazama podataka,
    a radi svih naših dokumenata, dakle, kako bi oni znali da mi imamo zdravu baku od 97 godina,
    ako nas ne nateraju sve da se prebrojimo i prijavimo?
    U svakom slučaju imaće bolje i tačnije rezultate u svim analizama ovih prostora.
    Za šta god ih budu kasnije koristili.
  • samo birokratija

    07.03.2017 12:43
    ako je državna institucija dala trajnu LK, šta je sporno: LK ili državna uprava koja je menja ili je sve to zbog novca; a možda se baba prolepšala pa joj treba nova slika?
  • Qtobj

    07.03.2017 11:39
    @Мунгос

    Da li ti je dobro ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.