Pančevo: Zimska škola karikature iznedrila odlične crtače

Da je crtanje postalo prava atrakcija u Pančevu, može se zaključiti i na osnovu činjenice da Nikola Dragaš upravo privodi kraju Zimsku školu karikature, koja je treća u nizu u poslednjih godinu i po dana.

Pre ove škole vodio je radionice po naseljenim mestima i Letnju školu karikature koja se takođe održavala u Domu omladine. Zimska škola je počela 14. januara, a ovog puta su primljena 42 polaznika od 6 do 15 godina starosti. Kako naglašava Dragaš, oko 20 dece koja sada nisu bila primljena imaće prioritet za školu na jesen.

Na radionicama koje su se održavale svake subote od 10 do 12h, sa malim crtačima su se družili i značajni gosti, među kojima su aforističar Zoran T. Popović, karikaturista Slaviša Ševrt i slikarka Nina Manić. Deca su potvrdila da su od njih naučila mnoge nove, zanimljive i kreativne stvari.

Iako među polaznicima ima i "starih" lica, odličnih crtača, koji su pohađali i prethodnu školu, Nikola Dragaš kaže da sada ima čak njih desetak koji se izdvajaju, a da su njih pet-šest "eksplodirali" u toku škole.

"Neka deca su od proseka, nekoga ko voli da crta, sad već postali ozbiljni potencijali. Prezadovoljan sam. Poslali smo radove i na dva konkursa i čekamo rezultate. Takođe smo imali jednu izložbu koja je bila postavljena na Slaninijadi u Kačarevu, a pripremamo i izložbu za manifestaciju Dani Vajferta", rekao je Dragaš.

Velika izložba i dodela diploma će biti održana nakon završetka škole, 6. aprila u holu Doma omladine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.