Odžaci: Prodao bicikl da bi mogao da se leči

Invalidski penzioner Zvezdan Markelić (51) iz Odžaka, koji ne može da se brine o sebi, ostao je sam posle majčine smrti, a zapretila mu je opasnost da završi na ulici, jer su rođaci izdali pod kiriju njegov stan.

Zbog bolesti, Zvezdan ne može da se brine o sebi i nije u stanju da primenjuje propisanu lekarsku terapiju, iako je dijabetičar na insulinu, a ima i visok pritisak i epileptične napade.

Zvezdanova ujna Javorka Stefanović ističe da je on pored majke imao vrlo uredan život, ali da je ona odbijala da prihvati njegovu bolest, iako je govorila da takva deca, kao što je on, ne žive u kući, nego u stacionaru.

- Dve-tri godine pred smrt ona je napravila ugovor o doživotnom izdržavanju sa svojom rođenom sestrom iz Bezdana, koja je trebalo da se brine o njoj i Zvezdanu. Ali ta sestra je iznenada umrla, pa je Zvezdana kod sebe u Bezdan odvela njena ćerka, koja živi sa vanbračnim partnerom. Zvezdan nije dugo bio kod njih, jer su ga smestili u bolnicu, odakle više nisu hteli da ga prime - priča ujna.

Kad se vratio u Odžake, Zvezdan je zatekao zapušten stan, iz kojeg su, kako kaže, njegovi "staratelji" iz Bezdana pokupili mnoge stvari.

- Odneli su termo-peć, kuhinjski šporet, plazma televizor, fiksni telefon, posteljinu, ispraznili ormane... Sve sam to prijavio policiji. Na moje ime uzeli su kredit, koji mi se sad odbija od penzije - naveo je Zvezdan. Ostatak teksta čitajte u Novostima.

  • dobrotvorka

    29.03.2017 22:29
    Strašno
    Žao mi je čoveka... Mogu da mu poklonim svoj bicikl, ako mu to odgovara?
  • porodica

    29.03.2017 19:12
    niko ne ume da bude govno kao porodica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.