Subotica: Policajac batinama trajno oštetio sluh detetu, kažnjen sa 30.000 dinara

Osnovni sud u Subotici izrekao je novčanu kaznu policajcu S. B. (41), koji je u decembru prošle godine tukao dečaka M. P. (12) i naneo mu povrede zbog kojih je njegov sluh trajno oštećen.
Kako se navodi u presudi, potpuno svestan svojih postupaka, S. B. je uhvatio dečaka u naselju Štrumf i otvorenim šakama zadao mu, najpre, udarac u predelu uha i obraza. Potom ga je dovukao do drvene bandere i gurao mu glavu na nju, a kako dečak nije želeo da mu kaže gde stanuje, još dva puta ga je otvorenim šakama udario po ušima i obrazima. Tek kada je dete reklo adresu, uhvatio ga je za kapuljaču i tražio da ubrzanim korakom pođu ka njegovoj kući, odakle je posle kraćeg verbalnog sukoba s njegovim roditeljima pobegao.
 
Pošto je priznao krivicu i nagodio se sa sudom, policajac je osuđen na novčanu kaznu od 30.000 dinara.
 
"Malo je reći da smo razočarani. Ovo je uvreda i za nas, kao roditelje, ali i ceo pravosudni sistem. Očekivali smo bar minimalnu zatvorsku kaznu, koja je, po rečima advokata, godinu dana. Ali pošto je okrivljeni bio u službenom odelu, iako nije bio na dužnosti, trebalo je da dobije tri godine, uz otežavajuću okolnost što je krivično delo počinio nad maloletnim detetom. Ovako, kažnjen je kao da je remetio javni red i mir, pustio malo glasniju muziku ili nije očistio sneg ispred kuće", kažu za "Novosti" vidno potreseni roditelji Snežana i Nebojša Penčić.  
 
Kako roditelji tvrde, dete ima trajno oštećenje sluha na visoke tonove. Kako su najavili, podneće privatnu tužbu, a obratiće se i Ministarstvu pravde.
 
Incident se dogodio 3. decembra u blizini Kerskog groblja, kada je dečake, koji su se tuda igrali, pojurio pas. Da bi se zaštitili, stali su kod gomile granja ispred nečije kuće. Neka žena je povikala da deca kradu granje, a odmah potom, iz jedne od susednih kuća istrčao je policajac u uniformi, počeo da viče na njih, da ih psuje i deca su pobegla. Policajac je, ipak, uhvatio M.P., udarao ga više puta i vukao za kapuljaču više od kilometar.
  • Ako

    04.04.2017 21:13
    Ako je istina
    Ako je ovo istina, to je strašno. Oštećenje sluha eliminiše osobu (dečaka) iz kontakata sa sredinom, zaustavlja ga u učenju jer prima manje informacija, izoluje ga iz društva (kako naći devojku kada si nagluv, a to je u pubertetu strašno). Dete je za ceo život pretvoreno u invalida. Pozdravljam odluku suda, to je pravedna presuda. Pozdravljam zato što je sud ostavio osobu koja je to učinila dostupnim (nije ga zaštitila zatvorom ili na drugi način).
  • komšinica

    04.04.2017 15:39
    ...
    30.000 din. . to oni zovu kaznom. Pa jel bar posao izgubio? Jel treba još neko dete da mlati?

    Jaoj.. gde mi živimo.

  • dobrotvorka

    04.04.2017 13:41
    UŽAS!
    Da je pravde u ovoj nazovi Državi, ne bi nam vladala mafija. PRAVDA? Šta to beše?
    Samo san...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".