Uklanjanje deponija i rekonstrukcija vodnih objekata u Vojvodini

Vojvođanskim gradovima dodeljena su bespovratna sredstva za uklanjanje deponija sa poljoprivrednog zemljišta i za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata.
Za uklanjanje deponija Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 15 miliona dinara. Sredstva su dodeljena Apatinu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Žablju, Irigu, Kikindi, Novom Kneževcu i Subotici. 
 
Tokom prošle godine otpad je uklonjen sa 170.000 kvadratnih metara divljih deponija, a ove godine će isto biti učinjeno na površini većoj od 259.000 kvadratnih metara.
 
Ukupno 11 vojvođanskih opština dobiće 132 miliona dinara za izgradnju i rekonstrulciju vodnih objekata. 
  • srecna zemlja

    09.04.2017 10:28
    @ekko
    Dali su im bespovratna sredstva, a oni ce asfaltirati staze ispred svojih vila i napisati da je to bio ekoloski projekat.
    Naravoucenije, pare se ne poklanjaju bespovratno vec se kradu.
  • Ekko

    07.04.2017 14:33
    Da biste izbegli deo divljih deponija morate imati stalnu postavku velikih kontejnera na grobljima i po obodu grada.zašto bih bacao šut po rupama od poljskih puteva kad to mogu da bacim u kontejner koji mi se nalazi ispred nosa.Prolećno/jesenja postavka velikih kontejnera je takođe Ok, ali zasad nije otkup plastike, papira, elektronskog i elektrootpada.Cene su toliko mizerne da vam se ne isplati gorivo kojim ćete isti doneti na sabirno mesto.Svaki grad bi takođe trebalo da odredi mesto za odlaganje šuta (banje, peskare, jamurine...).Država nema gazdu cela liči na divlju deponiju, đubreta na sve strane, jer nema sistemskog rešenja.Još svi kakimo u Dunav i Tisu bez prečistača, sve su nam ribe pocrkale od raka, nafte i deterdženata.Kad bi se kažnjavali i cepali prekršioci bilo bi bar nekog reda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.