Skupština Vojvodine usvojila plan Banatske magistrale

Skupština Vojvodine usvojila je Prostorni plan Banatske magistrale i četiri predloga za izradu prostornih planova Jegričke, Potamišja, Ponjavice i Kanala Begej.

Za usvajanje ovih akata glasali su skoro svi poslanici vlasti i opozicije, osima poslanika "Dosta je bilo", koji su zbog situacije u društvu i protesta koji se održavaju na ulicama, bojkotovali rad Skupštine na taj način što nisu učestvovali ni u diskusiji ni u glasanju.

Skupština je saslušala i prošlogodišnji izveštaj pokrajinskog zaštitnika građana.

Takođe, na sednici je došlo i do pregrupisanja pojedinih poslaničkih grupa. Tako je poslanička grupa SPS-a dodala u svoj naziv i Jedinstvenu Srbiju, jer su dva poslanika te stranke Goran Gonđa i Slavenko Unković, koji su do sada bili bez poslaničke grupe, pristupili poslaničkoj grupi socijalista.

Istovremeno, bivša poslanica JS-a Jovana Medenica, koja je u međuvremenu prešla u SNS, pristupila je poslaničkoj grupi "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje".

Poslaničku grupu "Za Vojvodinu rada i znanja DS – DSHV" napustio je Borislav Novaković, koji je bio i šef te poslaničke grupe. On je istupio iz DS-a uoči predsedničkih izbora jer je podržao kandidaturu Vuka Jeremića. On se priključio poslaničkoj grupi "Alternativa za Vojvodinu" koja je ostala bez Tamaša Korheca, koji je izabran za sudiju Ustavnog suda. Umesto Korheca novi pokrajinski poslanik je Akoš Erveđi.

Osim Novakovića, toj poslaničkoj grupi prišla je i Zlata Đerić, koja je članica Nove Srbije, a izabrana je s liste "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje". Zbog pregrupisanja u ovoj poslaničkoj grupi, koja sad broji sedam poslanika, šefica grupe u daljem radu biće Jelena Balašević, a njen zamenik Aron Čonka.

  • mile

    13.04.2017 13:01
    Pravi golubarnik.Za koga mi glasamo I dajemo poverenje , nemam reci , kakvi likovi sa jecom na celu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".