Sombor: "Boreli" prodavnice traže zakupce

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je oglas za davanje u zakup šest prodavnica somborske firme "Boreli" koja je od prošle godine u stečaju.

Najbolji ponuđač će moći da zakupi lokale u Kovačici, Brusu, Bajmoku, Mionici, Kanjiži i Kovinu.

U tekstu oglasa je i ponuda za sklapanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, za deset prodavnica, u Sjenici, Ćićevcu, Novoj Varoši, u Pohorskoj ulici 20 u Beogradu, u Staroj Moravici u opštini Bačka Topola, Baču, Alibunaru, Surčinu, Priboju i Zaječaru.

Izlozi i rafovi u skoro 90 prodavnica obuće "Boreli" u Srbiji su prazni, a ova firma je nakon 15 godina borbe da nađe pouzdanog kupca, izgubila bitku za privatizaciju. Proteklih godina je bilo zainteresovanih kupaca sa svih strana ali su nerešena imovinsko pravna pitanja sa matičnim "Borovom" iz Hrvatske ugasila nadu za dalji nastavak proizvodnje i prodaju i čuvenih "Borosana".

Na spisku zainteresovanih za kupovinu "Borelija" bile su bile firme iz Slovenije i Hrvatske, "Bolhar" i "Nina komerc", kao i italijanska fabrika obuće "Prodžeti".

Somborska firma, koja je 1997. godine počela da proizvodi i prodaje obuću imala je više od 100 prodavnica i preko 500 zaposlenih, a stečajni postupak u "Boreliju" je pokrenut zbog neizmirenih dugovanja koja su do prošle godine iznosila više od 1,8 milijardi dinara.

  • Dragan

    16.04.2017 09:41
    Propast Sombora
    Boreli su unistili oni koji su njime rukovodili.Opstinsku elitu nije zanimao uspeh Sombora i njegove industrije vec njihove fotelje.Cudo je da to Somborci gledaju i dozvoljavaju.Boreli je zadnji primer unistavanje radnih mesta.Katastrofa beda i sirotinja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".