Novi Bečej: U toku sređivanje zelenih površina

Mesna zajednica Novi Bečej zadužena je za održavanje zelenih površina u Novom Bečeju, a prema rečima sekretara Saveta ove mesne zajednice, Miroslava Macure, sezona košenja trave započela je krajem marta.
Inventar Mesne zajednice "pojačan" je sa dva nova trimera za košenje trave, jer su ranije mašine bile zastarele i stvarale su probleme u svakodnevnom radu. 
 
Macura kaže da je protekle nedelje trava pokošena u portama pravoslavnih crkava u Novom Bečeju, najpre u centru Novog Bečeja, a zatim i u Vranjevu. 
 
"Izuzev toga, kada je održavanje zelenih površina u pitanju, Mesnoj zajednici Novi Bečej pripadaju i sva dečja igrališta, zatim zelene površine ispred objekata Mesne zajednice Novi Bečej, pojedine ulice, kao što su ulica Ivo Lole Ribara i delovi ulica Maršala Tita i Milorada Popova. Trudimo se da izađemo u suret i građanima koji nisu u stanju sami da pokose ispred svojih kuća. To su najčešće starije osobe, pa nastojimo u onim periodima kada imamo vremena i prostora, da im pomognemo i umesto njih da pokosimo travu. I u narednom periodu ćemo se truditi da održavamo higijenu grada na zavidnom nivou", navodi Macura.
 
U nadležnost Mesne zajednice Novi Bečej, kada je košenje trave i održavanje u pitanju, spadaju i kosine keja na Tisi, kao i priobalje Tise, dok se o zelenim površinama na samom keju staraju radnici Javnog preduzeća "Komunalac".
  • Zivan

    19.04.2017 09:14
    Vredni Novobečejci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.