Apatinka poginula u udesu u Austriji

Slađana Banić (36) iz Apatina, poginula je na autoputu u Austriji kod mesta Melk, a umesto Ambasade porodici se javio austrijski pogrebnik, dok "divlji" taksisti peru ruke.

Porodica stradale Slađane nažalost umesto da informacije dobije od naših diplomatskih predstavništava u Austriji, za koje se pretpostavlja da su obavešteni od austrijske policije o nesreći, nije dobila ništa. Austrijski mediji, više njih, je pisalo o nesreći uz brojne fotografije sa lica mesta, pa je gotovo nemoguće da diplomatska predstavništva nisu upoznata s nesrećom, prenosi Radio Dunav.

U porodici navode da nije bilo nijednog poziva osim od jednog austrijskog pogrebnog preduzeća koje je familiju obavestilo da se telo nalazi kod njih i da je prebačeno u Beč.

"Ne mogu da shvatim kako naša diplomatsko-konzularana predstavništva ne reaguju kada se nešto dogodi našem čoveku u inostranstvu. Kao da nikome ne pripadamo. Ne bi li familije u ovim slučajevima trebalo da dobiju bar logističku podršku upravo tih službi a ne da se snalaze kako znaju i umeju, prepušteni sami sebi. Jer, ispostavilo se, da je teško se organizovati odavde u inostranstvu pojedinačno", primećuje rođak nesrećne familije.

Slađana je kod starije sestre Dragane, koja je na privremenom radu u Nemačkoj, krenula 19. aprila iz Sombora, kombijem. Na autoputu u Austriji iz zasad nepoznatih razloga kombi je udario u branik, okrenuo se a na njega je naleto šleper bugarskih registracija. Austrijska policija je izvršila uviđaj 20. aprila u ranim jutarnjim satima kada se udes dogodio.

"Čekala sam sestru da stigne najdalje u četvrtak do podne. Spremila joj ručak ali nje i dalje nije bilo. Tada sam ugledala dva muškarca koji su se parkirali ispred kuće i crne slutnje su me obuzele. Bili su to srpski šoferi drugog kombija koji su me obavestili da je bio udes i da mi je sestra poginula. Bila sam u šoku i dalje ništa nisam razumela", ispričala je Radio Dunavu sestra Dragana.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je porodica čula od drugih šofera koji naše prevoze u inostranstvo,  u nesreći je pored Slađane, smrtno stradao jedan momak iz Beograda, dok je jedan vozač teško povređen u austrijskoj bolnici, a drugi je uspeo da se spase iskačući kroz otvorena vrata. Ovaj preživeli šofer je obavestio druge šofere kombija o nesreći.

Telo Slađane zbog niza formalnosti koje se moraju obaviti još je u Austriji a porodica se trudi da organizuje njen dovoz u zemlju.

  • bljuc

    24.04.2017 12:50
    Mene cudi da ima zacudjenih. Ova tvorevina koja se pretenciozno naziva drzavom Srbijom ne ispunjava nijednu svoju obavezu za koju je kroz porez uredno placamo.
  • Fantastična

    24.04.2017 09:40
    "a umesto Ambasade porodici se javio austrijski pogrebnik"
    Zašto uopšte imamo ambasadore? Ja nisam čula da su ikada ikome pomogli. Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.