Policajac priveo sina Zvezdana Jovanovića i dobio suspenziju

Policajac iz Bačke Palanke suspendovan je nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića, nekadašnjeg zamenika komadanta JSO osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića.
Kako piše N1, pre suspenzije policajca, Jovanović je napisao pismo ministru policije i tražio od njega da "zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci".
 
Na dojavu da se ispred jednog kafića u tom mestu prodaje droga, zajedno s interventnom policijom, reagovao je i policajac Dalibor Karanović. Prišao je grupi mladića i tražio im legitimacije. Jedini koji je to odbio da učini bio je Nemanja Jovanović, sin Zvezdana Jovanovića.
 
"Tad sam rekao policajcima iz interventne da ga sprovedu do policijske stanice da bi utvrdili o kome se radi. Nakon utvrđivanja identiteta, pušten je odmah napolje i to je to što se tiče tog događaja", kaže suspendovani policajac za N1.
 
Međutim, majka privedenog mladića tvrdi da je Karanović prilikom legitmisanja repetirao pištolj, zbog čega je policiji u Bačkoj Palanci podnela pritužbu. Isto je ispričala svom suprugu, koji se, kako je navela, "uznemirio i odlučio da se obrati nadležnima". To je i učinio 12. februara, pismom upućenim ministru policije u kojem navodi da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi ne može da zaštiti pojedine članove svoje porodice i zbog toga ministra "najljubaznije moli da zauzda besne pese iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci".
 
"Ukoliko ništa ne preduzmete da sprečite te besne pse, koji u kontinuitetu već duže vreme vrše pogrom, organizuju krvničko prebijanje mog sina i bez ikakvog razloga na javnom mestu repetirajući pištolj stavljaju mu na glavu i maltretirajući ga na druge načine – lično vas, dok ste na čelu Ministarstva, i Ministarstvo, smatraću odgovornim za bilo kakvu neprijatnost ili nesreću koja se ubuduće desi članovima moje porodice", navodi se u pismu Zvezdana Jovanovića.
 
Na pitanje N1 da li Jovanovićevo pismo vidi kao pritisak na nezavisnost policije, ministar unutrašnjih poslova nije odgovorio, ali u pismenom odgovoru tvrdi da je postupak protiv Karanovića pokrenut pre nego što mu se Jovanović obratio. U MUP-u navode da je postupak pokrenut 15. decembra, po pritužbi majke. To jeste tačno, ali je PU u Novom Sadu zaključio da su ovi navodi neosnovani. Za ministra unutrašnjih poslova, ovaj izveštaj nije sadržao detaljnu proveru činjenica, pa je naložena neposredna provera. Supruga Zvezdana Jovanovića tako je dala iskaz Sektoru unutrašnje kontrole samo dan nakon pisma koje je njen muž poslao ministru, a Karanović je tri nedelje nakon toga suspendovan.
 
Slučaj je prošle nedelje prebačen u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon što je tužilac iz Bačke Palanke, nakon saslušanja 11 svedoka, tražio svoje izuzeće iz ovog postupka. Odgovor zbog čega, ova televizija nije dobila u Tužilaštvu.
  • Djoka Fleger

    08.05.2017 05:15
    Ded' objavite ovo
    Neke stvari su ostale netaknute iz vremena Zloboleona ... jedna od njih je i mocni DB ... i dan-danas im niko ne moze nista.
  • Мунгос

    05.05.2017 18:39
    @ ovdasnji,
    „e , moj tito !!! ako ovo vidis , odozgo , shvatices zasto te i danas prizivamo !!vrati se“
    Пу, пу, далеко било, нека се вампири код тебе, шта га гураш код свих нас.
  • Мунгос

    05.05.2017 16:45
    Од увек су деца народних хероја била проблематична.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.