Subotica: Tri CTG aparata za porodilište

U okviru akcije Fonda B92 "Bitka za porodilišta”, kompanija Pernod Ricard Srbija donirala je sredstva za nabavku tri CTG aparata koja su danas uručena bolnici u Subotici.
Ovo je druga godina za redom da kompanija podržava ovu akciju Fonda B92.
 
"Zahvaljujem se kompaniji Pernod Ricard na donaciji koja je od velikog značaja za našu bolnicu. CTG praćenje je veoma korisno posebno tokom rizičnih trudnoća. Ova donacija više nego dobrodošla kako Subotici tako i okolnim gradovima", izjavio je Luka Anđelić, upravnik službe za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju bolnice u Subotici.
 
Zaposleni kompanije Pernod Ricard učestvovali su u Beogradskom maratonu u aprilu i simboličnom trkom obezbedili sredstva za akciju Bitka za porodilišta Fonda B92. Zahvaljujući ovom gestu tima Pernod Ricard, opšta bolnica u Subotici primila je tri CTG aparata. Pernod Ricard se nada da će spasiti mnoge mlade živote doniranjem opreme koja nedostaje bolnicama.
 
"Veoma smo ponosni na, sada već tradicionalnu, podršku koju pružamo Fondu B92. Pernod Ricard ima razvijenu kulturu društveno odgovornog poslovanja i dugi niz godina veoma smo aktivni na polju promocije odgovorne konzumacije alkohola", rekla je Jelena Cicmil, direktorka marketinga Pernod Ricard Srbija.
 
Kardiotokografija (CTG)  je tehnička metoda snimanja materičnih kontrakcija i srčanih tonova bebe tokom trudnoće. Mašina koja se koristi za snimanje zove se kardiotokograf. CTG praćenje ima široku primenu za procenu dobrobiti fetusa.
 
Bitka za porodilišta je akcija koju je pokrenuo Fond B92 sa misijom da pomogne bolnicama i medicinskim centrima u Srbiji, obezbeđujući im medicinsku opremu koja nedostaje. Bitka za porodilišta će trajati sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu adekvatno opremljena.
 
Pernod Ricard veruje da, kako bi se izbegao rizik, trudnice uopšte ne bi trebalo da konzumiraju alkohol. Pernod Ricard je 2013. godine najavio sprovođenje globalne inicijative u okviru koje će se na zadnjoj etiketi svakog proizvoda ove kompanije širom sveta naći simbol koji preporučuje trudnicama da se suzdržavaju od konzumacije alkoholnih pića tokom trudnoće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.