U Pokrajini ponovo povećan broj zaposlenih na direktnom budžetu

Pokrajinska vlada ponovo je povećala maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u institucijama koje su direktni budžetski korisnici i to za jedno mesto u odnosu na prethodne izmene, u aprilu.
Prema uredbi koju je na sednici 24. maja usvojila Pokrajinska vlada, na direktnim budžetskim pozicijama u organima APV će umesto 1.088 moći da radi maksimalno 1.089 ljudi. Do povećanja je došlo prvenstveno zbog formiranja nove Službe za budžetsku inspekciju Vojvodine, u kojoj će raditi najviše osmoro ljudi. Ova služba formirana je 10. maja.
 
Kako je 021 ranije pisao, s obzirom na to da Pokrajinska vlada mora da održava maksimalan broj zaposlenih na 4.596, povećanje broja radnih mesta na jednoj poziciji radi se smanjenjem broja radnih mesta na drugim pozicijama. Stoga se radi o pretumbavanjima radnih mesta, smanjenjem broja na jednim, a povećanjima na drugim pozicijama, u cilju održavanja stabilnog maksimalnog broja. S obzirom na to da je povećan broj zaposlenih na direktnim budžetskim pozicijama, došlo je do nužnog smanjivanja broja zaposlenih na drugim mestima. 
 
Konkretno, maksimalan broj zaposlenih u Sekretarijatu za finansije smanjio se sa 80 na 72. U Sekretarijatu za obrazovanje se maksimalan broj zaposlenih povećava sa 89 na 90.
 
Pokrajinska vlada je smanjila maksimalan broj zaposlenih u institucijama koje su indirektni budžetski korisnici sa 1.052 na 1.051. U Srpskom narodnom pozorištu stoga će moći da se zaposli najviše 532 umesto 533 radnika.
 
Kada je reč o zaposlenima u javnim preduzećima, nije došlo ni do kakvih izmena i maksimalan broj zaposlenih ostao je 1.924.
 
U institucijama koje spadaju u ostale korisnike javnih sredstava takođe nije došlo do izmena - maksimalno može da bude zaposleno 532 ljudi.
 
Ova uredba menjana je nekoliko puta i za vreme bivše vlasti, kada je ustanovljeno da ima oko 240 zaposlenih viška. Pošto je regulisan broj zaposlenih na maksimalnih 4.596, radna mesta su se samo raspoređivala između direktnih budžetskih korisnika, indirektnih, u javnim preduzećima i ostalih korisnika javnih sredstava, bez povećanja broja zaposlenih.
  • Dtugh

    15.06.2017 12:38
    Vi novosađani ste i dalje jaki samo na tastaturi
  • Miloš

    15.06.2017 06:33
    Uhljebljavanje kadrova partija
    Lako je vršiti pretumbaciju zaposlenih iz jednog sekretarijata u drugi, kad pokrajinska birokratija ništa i ne radi, i to je tako bez obzira ko je na vlasti u Pokrajini. Samo se uhljebljavaju partijski kadrovi. A građani ih plaćaju iz budžeta!
  • bivši autonomaš

    14.06.2017 16:22
    Naravno da zapošljavaju. Zbog ćapavanja love i zapošljavanje svojih partijskih kadrova su se na život i smrt borili da osvoje vlast u Vojvodini i postanu autonomaši.
    Voleli bi novi autonomaši da Vojvodina dobije zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, bilo bi mnogo radnih mesta da zaposle svoje sa kupljenim diplomama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".