LSV: Pokrajinska vlada ne brine za građane Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da nova pokrajinska vlast nije iskoristila prvu godinu postojanja za unapređenje situacije u pokrajini, već je pokazala da ne brine za građane.
Umesto da se, poručuje LSV, radilo na donošenju Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine i sprečavanju prodaje vojvođanske zemlje strancima, Pokrajinska vlada je ovu prvu godinu dana mandata potrošila u dupliranju simbola AP Vojvodine, ukidanju Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture, kao i razrešenju članova Saveta Univerziteta u Novom Sadu, u sred mandata, bez ijednog slova objašnjenja. 
 
"Do 1. septembra ostalo je manje od dva i po meseca, odnosno svega 72 dana, kada stupa na snagu odredba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU koja omogućava državljanima Evropske unije da kupuju zemlju na teritoriji Srbije pod istim uslovima kao i naši državljani. Pokrajinska vlada nije učinila ništa da ubrza donošenje zakonskog rešenja koje će to onemogućiti i zaštititi vojvođanske poljoprivrednike. Ćute i na najave iz republičke vlade o zatvaranju seoskih škola. Isto tako, pokrajinska vlast ćuti i dok NIS, umesto da plati zakonskih sedam odsto, sebi daje za pravo da naftu i gas crpi po rudnoj renti od svega tri odsto, čime je država od 2009. do 2016. zakinuta za više od 200 miliona dolara", smatra LSV, koja je u opoziciji u Pokrajini, a u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.
 
Liga smatra da je poražavajuće i što se Službeni list Vojvodine više ne objavljuje u celosti na manjinskim jezicima, već isključivo na srpskom jeziku, čime se nanosi udarac specifičnostima Vojvodine. 
 
"Ukoliko bi za trenutak ostavili po strani ove i druge poteze kojima pokazuje nebrigu za interese AP Vojvodine, njenih građanki i građana, Pokrajinska vlada je u preostalim i pozitivnim aktivnostima uglavnom nastavila da radi isto što i prethodna pokrajinska vlast", dodaje LSV.
  • salajcan

    21.06.2017 10:01
    svi ste bagra
    Svi ste pokvarena bagra i isti ste bez razlike. Vasi kadrovi u N.Sadu iz sve snage kriju i zakopavaju pljacku koju su vrsili kadrovi DSS DDD TS u preduzecima i ustanovama umesto kojih ste usli u vlast. A onima koji vas podsecaju na potrebu fa se procesuiraju lopovi govorite da vas predhodni period ne zanima i da postoji dzentlmenski dogovor da se stite bivsi direktori bez obzira koliko su krali
  • kontra

    21.06.2017 08:33
    Prvo uraditi odaje Milicevica posle je ostalo na tapetu..
  • neko

    21.06.2017 07:45
    Pa recite im na sastanku koalicije da pocnu da brinu o gradjanima Vojvodine, poslusace vas, ipak ste im najdrazi partneri u mnogo opstina po Vojvodini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina