Odbrana traži ponavljanje suđenja Siniši Zlatiću za ubistvo u Žitištu

U Apelacionom sudu u Novom Sadu advokat Siniše Zlatića (39) iz Žitišta, koji je u prvostepenom sudskom postupku pred Višim sudom u Zrenjaninu zbog ubistva petoro ljudi i ranjavanje 21 osobe osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, zatražio je ponavljanje procesa.

Zlatić je priveden iz Okružnog zatvora u Somboru na sednicu veća Apelacionog suda u Novom Sadu, a njegov branilac, advokat Miša Popović iz Zrenjanina rekao je za "Dnevnik" da je ostao pri stavovima iznetim na prvostepenom suđenju. On je tada osporavao navode Tužilaštva da se radi o direktnom umišljaju, tvrdeći da je u pitanju eventualni umišljaj.

Podsetimo, Zlatić je 2. jula prošle godine, u večernjim satima, u letnjoj bašti kafića "Makijato" u Žitištu rafalnom paljbom iz automatske puške ispalio 26 metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, zatim Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca. Istovremeno, ranio je 21 osobu, od kojih su mnoge i dalje na lečenju.

Zlatić je, kako se pretpostavlja, zločin počinio zbog ljubomore, jer je u kafiću zatekao bivšu suprugu u društvu drugog muškarca. Na teret mu se stavlja i nedozvoljeno držanje oružja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".