Osuđen za šverc cigareta pa postao predsednik opštine Šid

Predsednik opštine Šid Predrag Vuković osuđen je pred sudom u Hrvatskoj zbog šverca cigareta.
Kako saznaje dnevni list "Blic", prvi čovek opštine u Sremskom okrugu osuđen je još u novembru 2011. pred Opštinskim sudom u Vukovaru za krivično delo protiv platog prometa i poslovanja, odnosno za nedozvoljenu trgovinu.
 
Člana Srpske napredne stranke je hrvatska policija zatekla u vozilu sa cigaretama vrednim 4.000 evra namenjenih daljoj preprodaji. Po saznanjima ovog lista, Vuković je u oktobru 2011. u gebeku prenosio 4.200 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije čija je prodaja zabranjena u susedstvu.
 
Ova stavka u biografiji izgleda da nije bila prepreka za Vukovića da u maju 2016. godine postane predsednik opštine Šid.
 
Opštinsko tužilaštvo u Vukovaru zatražilo je da se Vuković kazni sa 50 prosečnih dnevnih zarada u Hrvatskoj, pošto je i sam državljanin Hrvatske i rodom iz Vukovara, a određivanje njegove prosečne dnevnice izbegnuto je, jer bi to produžilo postupak. Ipak, on je kažnjen sa oko 150.000 dinara. Zatvor je izbegao jer hrvatski krivični zakon za ovo delo predviđa novčano kažnjavanje ili godinu dana zatvorske kazne.
 
Vuković za "Blic" kaže da nije osuđen zbog krivičnog dela, nego zbog prekršajne prijave, iako u presudi stoji drugačije. On dodaje i da cigarete koje je vozio nisu bile njegove, nego da su one "samo nađene" u njegovom vozilu.
 
"Nisam bio saglasan sa optužbom, ali sam ipak platio kaznu. To je bilo suđenje u stranoj državi i nisam hteo da se odugovlači", zaključuje Vuković.
  • ovdasnji vojvodjanin

    27.06.2017 23:47
    kako prezivljavam u srbistanu ?
    lako!
    15 dana u mesecu provodim i radim u rumuniji,kako bih napunio baterije za ostatak meseca koje provodim ovde.
  • Petar

    27.06.2017 11:40
    @I dalje nije zlato..

    U septembru idem u Sloveniju ( brat mi je vec tamo). Nadam se da se vise necu vratiti ovamo.
  • Na

    27.06.2017 09:55
    osnovu
    Na osnovu ovog, onda možete za ključne funkcije postavljati i osobe u čijim se automobilima pronalazio metadon, trodon, vijagru,................i koje su za to osuđene.
    Eto neke nadfe kriminalcima, možete i napredovati bez obzira na počinjeno krivično delo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Vozom do Bečkereka - evo sa'će

Pre nekoliko godina Vlada Srbije je ukinula i demontirala pruge u ukupnoj dužini od oko 700 kilometara, od čega je više od 430 kilometara bilo položeno po Vojvodini.