"Zlatni toranj" Palića filmu "Park" Sofije Egzarhu

"Zlatni toranj" za najbolji film 24. Festivala evropskog filma Palić dodeljen je filmu "Park" Sofije Egzarhu (Grčka/Poljska), saopštio je danas žiri.
Žiri je nagradio film Sofije Egzarhu za "realističan pristup kroz koji opisuje brutalni svet dvoje mladih koji odrastaju u svetu koji se raspada, za telesnost, intenzivan jezik i izuzetnu glumu dvoje mladih glumaca u usponu" i pritom naglasio da je to rad rediteljke-debitantkinje.
 
"Palićki toranj" za najbolju režiju pripao je Heleni Hegeman iz Nemačke za "Preterani aksolotl". "Ovaj film na scenu dovodi jednu mladu glumicu koja obećava i jednu iskrenu rediteljku", ocenio je žiri u sastavu rumunski reditelj Kristi Puju (predsednik), glumac Nikola Đuričko, reditelj Gust Van Den Berge, producentkinja Luiz H. Johansen iz Danske i hrvatska glumica Tihana Lazović.
 
Specijalno priznanje dobio je hrvatski autor Igor Bezinović za "Kratki izlet".
 
Nagradu žirija kritike za najbolji film u programu "Paralele i sudari" dobio je film "Ne gledaj mi u tanjir" Hane Jušić.
 
Na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić, koji se završava večeras, prikazano je oko 80 filmova u 11 selekcija. Glavni takmičarski program predstavio je 12 ostvarenja, a program "Paralele i sudari" 10 filmova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina