Sremska Mitrovica: Uskoro rekonstrukcija Opšte bolnice

CT aparat u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici star je devet godina i potrebno ga je zameniti, a neophodna je i rekonstrukcija pojedinih delova bolnice.
Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, iz budžeta APV izvojiće se oko 50 milona dinara za adaptaciju pojedinih odeljenja bolnice koja nisu u zadovoljavajućem stanju.
 
On je rekao da u narednim danima počinju i radovi na rekonstrukciji pančevačke bolnice, kao i da predstoji mnogo posla na novosadskim klinikama. Takođe, obezbeđene su angio-sale za gotovo sve velike zdravstvene centre u Vojvodini i sledi obezbeđivanje magnetne rezonance za novosadsku Dečiju bolnicu.
 
Predsednik Pokrajinske vlade i gradonačelnik Vladimir Sanader obišli su i gradilšte podvožnjaka i kompleks saobraćajnica koji treba da poveže industrijsku zonu sa ostatkom grada, koji zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i grad Sremska Mitrovica.
 
"U budućnosti će ovo biti bulevar koji će komunicirati u svim pravcima i smanjivati postojeće gužve i zastoje. Radovi teku po planu, a u novembru se očekuje završetak projekta. Nema kašnjenja i u finansijskom i tehničkom smislu je sve obezbeđeno", zaključio je Mirović.
 
On je podsetio i na ranije iznete planove o početku izgradnje velikog dečijeg kompleksa, rekonstrukcijom kompleksa Letenka, koji će biti objekat široke namene i služiti svoj deci Vojvodine i drugih delova zemlje. Početak projekta koji će pomoći upravo grad Sremska Mirovica, kao i mnoge institucije, planiran je za drugu polovinu godine.
  • Hm

    01.08.2017 11:34
    Urgentni Centar žele da ugase u NS a rekonstrišu OB SM baš lepo,molim onda osoblje iz OB da ne šalje pacijente u NS
  • Ivana

    29.07.2017 13:35
    Mitrovackoj bolnici su potrebne ozbiljne promene. Onakav odnos osoblja je sramota. Pre svega prema pacijentima a zatim i prema porodici pacijenata. Moj tata je poslednje dane zivota nazalost proveo tu. Nista lepo nemam da kazem. Kajem se sto smo ga i odveli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".