Suša najgora u srednjem Banatu, Žablju, Titelu...

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas da će uskoro biti donet set mera za poljoprivrednike zbog suše u kojoj su najviše ugroženi kukuruz i soja.
On je, gostujući na RTS-u, kazao da će to ministarstvo do kraja avgusta proceniti koliku štetu je nanela suša i zatim doneti odgovarajuće mere.
 
Prema njegovim rečima, najviše ima problema na području srednjeg Banata, kao i u opštinama Žabalj, Titel, Srbobran i Bečej, gde imamo ekstremnu sušu.
 
Nedimović je poručio da će ministarstvo na vreme izaći sa merama kako bi bili zaštićeni poljoprivredni proizvođači.
 
- Ipak, biće dovoljno kukuruza i drugih poljoprivrenih proizvod za srpsko tržište, a biće i za izvoz. Nemamo situaciju kao što je bila 2012, kada smo imali ekstremnu sušu - naveo je ministar.
  • Meteorološki rat

    13.08.2017 17:03
    Srebro jodidom bombardujete oblake iz stratosfere i eto ti kiše.To je radio nato 99, a neuki ministar možda za jedno 100g.I suša može da se izazove pravljenjem rupa u atmosferi enormnom emisijom CO2 na jednom mestu (TA Obrenovac).Odredite deo državne zemlje za sadnju šuma kao nacionalnih parkova (slatinasto zemljište i pašnjaci)koje će da vam troše CO2 i pravite kapilare od kanala vreme je da vam iz dhupeta uđe nešto i u glavu.
  • Zver

    12.08.2017 15:32
    Da još Koletu date??? Bando
  • Tomislava

    12.08.2017 14:06
    hice li se pomoci..
    Na koji nacin ce se pomoci poljopr.gazdinstvima na primer u Zablju koja ce evidentno u odnosu na proslu godinu na istim parcelama imati prinos u visini 1/3 od ranijeg prinosa soje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".